Savcı ve polisli çetenin lideri toprak ağası çıktı

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan çete liderinin 3 bin 500 dönüm arazisi olduğu bildirildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 02:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla dolandırıcılık yapıldığı şikayetleri üzerine bir çeteyi 6 ay teknik ve fiziki takibe aldı. Kendilerini savcı, polis şefi olarak tanıtıp aradıkları kişileri ikna ederek verdikleri hesaplara para yatırmalarını sağlayan çete üyelerinin kimlik ve adreslerinin belirlenmesinin ardından İstanbul, Ankara, Antalya, Gaziantep, İçel ve Şanlıurfa'daki 30 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

MİT görevlisiyiz bile diyorlar

Baskınlarda telefonda kendilerini savcı, emniyet müdürü, MİT görevlisi olarak tanıtan 20 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, bin 200 adet başkaları adına düzenlenmiş sim kart, bir miktar nakit para, sim kartlar arasında kontör aktarımı yapan cihaz ve 2 bilgisayar kasası ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasındaki çete lideri Ali F'nin Şanlıurfa'da köy ağası olduğu ve 3 bin 500 dönüm arazisi bulunduğu ortaya çıktı. Çete üyelerinin 3 ay içinde 101 kişiyi 1 milyon 820 bin lira dolandırdıkları belirlendi. Takip sırasında, polisin ulaşabildiği bazı müşterilerin hesaplarını bloke etmesi, paranın 585 bin liralık kısmının çete üyelerine ulaşmasını engellendi. Operasyonun Ankara ayağında aralarında muvazzaf general, profesör ve işadamlarının da bulunduğu 200 kişiyi 10 milyon TL dolandıran 38 kişiden 25'i dün adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber