Öğrenci velilerinin ayrılma tepkisi

Erzurum'un Palandöken İlçesinde Yahya Kemal İlköğretim okulu öğrencileri ikince kez başka bir okula nakledilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce daha önce Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülmesinin ardından öğrenciler Yahya Kemal İlköğretim Okuluna kaydırılmıştı. Bu şoku üzerlerinden atamayan veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikinci şokla karşı karşıya kaldılar.

Öğrenci velileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce keyfi uygulamalar nedeniyle 4+4+4 ün bahane edilerek Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nun ortaokula dönüştürüldüğü öne sürdüler. 1,2,3,4. Sınıf öğrencilerinin okul, öğretmen değişikliklerindeki öğrenci üzerindeki psikolojik bozukluğu, öğrenci başarılarını olumsuz yönde etkileyeceğinin düşünülmediğini savunan veliler, ?6-9 yaş aralığındaki öğrencilerin ikamet ettikleri mahallelerden uzak okullara gidiş gelişlerini çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalmalarını hiç düşünmemiştir. Erzurum'da kış aylarında hava şartlarının ağır oluşunu okulların dağılma saatlerini hiç hesaba katmamıştır. Velilerin 1,2,3,4.sınıfta okuyan öğrencileri uzak okullara gönderirken o velilerin servis tutma gibi bir mecburiyeti de beraberinde getirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2012/20 nolu genelgede ?zorunluluk bulundukça ilköğretim okulları 5,6,7,8. Sınıflar sabahcı; 1,2,3,4.sınıflar öğleci olarak aynı binada eğitim ve öğretime devam eder? hükmü hiçe sayılmıştır? dedi.

Konu ile ilgili yetkililere seslenen öğrenci velileri yetkilileri duyarlı olmaya okullarının ve öğretmenlerinin dağıtılmamasını, öğrencilerinin geleceği ile kimsenin oynamamasını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber