CHP'liler, tutuklu vekillerin serbest bırakılmasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı, genel seçimlerin yıl dönümünde, Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile diğer tutuklu milletvekillerin serbest bırakılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Atatürk Bulvarı girişinde toplanan partililere, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile bazı CHP'li vekiller destek verdi. CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerinin birinci yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Bir yıl önce milli iradenin 550 milletvekilini seçip Meclis'e gönderdiğini söyleyen Alçın, ancak bu milletvekillerinden 8 tanesinin Meclis'e sokulmadığını söyledi. Halkın seçtiği vekillerin görev yapmalarının engellendiğini öne süren Alçın, Meclis'in vekillerine sahip çıkmadığını kaydetti. Meclis Başkanı'nın bu konuda çaresiz kaldığını savunan Alçın, ?Bağımsız olduğu dönemde yargıdan ?milletvekili olmalarında sakınca yoktur' onayı alan ve mazbataları hazırlanan arkadaşlarımız, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal dahil MHP'li, BDP'li milletvekillerinin de özgürlüklerine kavuşmasını milli iradenin hapsine son verilmesini istiyoruz.? dedi.

Toplanan grup burada, 'Haberal'a, Balbay'a özgürlük', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' sloganları attı. Yapılan basın açıklamasının ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber