Shopping Fest'te dünya rekoru kırıldı

Ankara Shopping Fest(Alışveriş Festivali) kapsamında yapılan 1 ton 250 kiloluk dev döner, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Shopping Fest(Alışveriş Festivali) kapsamında yapılan 1 ton 250 kiloluk dev döner, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 6 bin porsiyonluk devasa döner, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yuvalarında bulunan çocuklar ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi üyesi çocuklar ve vatandaşlara ücretsiz ikram edildi.

Alışveriş, eğlence, konserler ve çeşitli etkinliklerle başkentlinin ilgisini çeken Shopping Fest, dev döner ile dünya rekoru kırdı. Gençlik Parkı'nda düzenlenen rekor denemesinde Aba Piknik tarafından hazırlanan dev döner Guinness Dünya Rekorları Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici gözetiminde tartıldı. Dönerin 1 ton 250 olarak hazırlandığı, ancak rekor olması için ilk yüzeyinin pişirilmesinden sonrasının geçerli olduğu bildirildi. İlk yüzeyin pişirilmesinin ardından yapılan tartımda dönerin 1 ton 198 kilo olduğu belirlendi. Bunun da dünya rekoru olarak tescil edilmesi kararlaştırıldı.

ATO Başkanı Salih Bezci'nin de hazır bulunduğu rekoru onaylayan Guinness Dünya Rekorları Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici bu derecenin dünya rekoru olduğunu belirtti. Şeyda Subaşı Gemici, eski rekorun 2011 yılında 468 kilo ile Dubai'de kırıldığını belirterek yeni rekorun sertifikasını ABA Piknik Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Akhan'a verdi. ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber