Gaziantep'ten Ostrava'ya sanayi köprüsü

Türkiye'nin ve Çek Cumhuriyeti'nin sanayi şehirleri Gaziantep ve Ostrava arasında kardeş şehir anlaşması imzalanacak. İki şehir, sanayi alanında işbirliğine gidecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Vaclav Hubinger ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret etti. Başkan Güzelbey, Büyükelçi Vaclav Hubinger ve beraberindeki heyeti kapıda karşıladı. Çek Büyükelçisi Vaclav Hubinger, belediye şeref defterini imzaladı.

Ziyarette konuşan Güzelbey, "Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Çek Cumhuriyeti Ostrava şehrinden gelen heyetin yaptığı ziyaretin anlamlı olduğunu ifade ederek, "Ostrava şehriyle yakında kardeş şehir statüsü gerçekleştireceğiz. Büyükelçinin ve Ostrava şehrinin yetkililerinin ziyaretlerini çok önemsiyoruz. Bir de anlaşma yaparak bu işe start vereceğiz. Ostrava, Çek Cumhuriyeti'nin önemli ve aynı zamanda bir sanayi şehri. Gaziantep'te Türkiye'nin bir sanayi şehri. Yani sanayisi ile ünlü iki şehir bundan sonra işbirliği yapacak. Kendileri ile şimdi bir iyi niyet antlaşması imzalayacağız." dedi.

Güzelbey, Büyükelçi Hubinger başta olmak üzere heyette bulunanlara el yapımı hediyeler takdim etti. Büyükelçi Vaclav Hubinger de Güzelbey'e cam bir kavanoz hediye etti. Daha sonra Güzelbey, Ostrava Belediyesi Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı Zdenek Sladovnik ile hazırlanan niyet protokolünü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber