Samsun-Ordu karayolunda zincirleme trafik kazası

Samsun'da 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza sonrası Samsun-Ordu karayolu savaş alanına döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu istikametinden gelen Yusuf Çelebi'nin kullandığı 68 DY 221 plakalı TIR, önüne çıkan bisikletliye çarpmamak için direksiyonu kırınca Lovelet Alışveriş Merkezi önünde park halindeki kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle TIR'ın çarptığı 55 AZ 919 plakalı kamyonet 5 metrelik dere yatağına uçtu. Kamyonette kimsenin olmaması bir faciayı önledi. Öte yandan aynı şeritte seyreden 55 LS 120 plakalı kamyonet kaza yapan TIR'a arkadan çarpmamak için direksiyonu kırınca, orta refüjü geçip karşı yönden gelen 55 EK 140 plakalı otomobile ve 55 SV 655 plakalı kamyonete çarptı. Kaza sonrası otomobil ve kamyonet içerisinde bulunan yaralılar, kaza kırım ekiplerinin uzun uğraşları sonrası bulundukları yerden çıkarılarak ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edildi.

Kaza nedeniyle Samsun-Ordu karayolu bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı. Kapanan yol sonrası yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu. Yetkililer kimliği henüz belirlenemeyen 3 yaralının Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını bildirdi.

Kaza sonrası şoka giren ve polislerin sakinleştridiği TIR Sürücüsü Yusuf Çelebi, "Ben karşı şeritten ağır bir şekilde yoluma giderken virajda bisikletli birisi önüme çıktı. Ona çarpmamak için direksiyonu kırdım. Yol üzerinde park halinde bir araç varmış. O anda frene bastım ama duramadım. Diğer aracın nasıl karşı şeride geçtiğini bilmiyorum ben kaza yaptıktan sonra araçlar hep bir birine girmiş." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber