ÖYM kalkabilir mi sorusuna Erdoğan cevabı: Her şey olabilir/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?ÖYM'ler kalkar mı' sorusuna Erdoğan'dan yanıt.Başbakan Tayyip Erdoğan, özel yetkili mahkemelerle (ÖYM) ilgili düzenlemenin 3. ve 4. yargı paketi içinde olmadığını belirterek, ?Adalet Bakanlığımız çalışıyor. ÖYM'lerin faydalı olduğu zamanlar oldu, zararlı olduğu anlar da oldu. Tartışmalardan sonra her şey olabilir? dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Sıkıntı var bakanlık çalışıyor

- (ÖYM'lerle ilgili çalışma var mı?) 3. yargı paketinde de 4. pakette de böyle bir şey söz konusu değil. Ama 250 ile ilgili bir sıkıntı var; bu sıkıntı şu andaki çalışmaların dışında bir olay. Buna yönelik olarak Adalet Bakanlığımız kendi bünyesinde bir çalışmayı yapıyor.

Meclis'in kararı bizim kabulümüz

- (Bu dönem yetişir mi?) Bakalım yetişir mi, yoksa sonraya mı kalır o artık hazırlıklara bağlı. Şu an Genel Kurul'un gündeminde olan önemli maddeler var. Onları önce bir halledelim. (Ses kayıtlarının medyada yayınlanması tartışılıyor) Bu durumların hepsi tartışılıyor, görüşülüyor, müzakere ediliyor. Bundan sonra TBMM Genel Kurulu'nda neyin kararı verilirse bizim kabulümüzdür.

- (Arınç'ın açıklamalarından sonra ÖYM'lerle ilgili bir geri adım söz konusu gibi bir algılama oldu) ÖYM'leri bizim iktidarımız kurdu. Çalıştı ve çalışması esnasında da faydalı olduğu zamanlar oldu. Maalesef zararlı olduğu anlar da oldu. Biz ideali yakalamak durumundayız. Uygulama esnasında birçok gerçekleri görmüş olduk. Bu yasaları yapan bu parlamento. 250 ile ilgili düzenlemeyi yapan da bu parlamento.

Aslolan milletin memnuniyetidir

- Nasıl yaptıysa şimdi bunun üzerine daha farklı bir düzenlemeyi de yapma yetkisi hakkı bunundur. Niçin? Çünkü burada ülkemiz, milletimiz ne denli bu işten memnun ya da değil. Bizim için milletimizin memnuniyetidir asıl olan. Memnuniyetin olmadığı noktada da memnuniyetin olacağı şekle dönüştürmek parlamentonun görevidir. Çünkü bu parlamento millet için vardır, milletin parlamentosudur. Bundan da kimsenin rahatsız olmaması gerekir.

- (Tamamen kaldırılması mı yoksa yetkilerin sınırlandırılması mı söz konusu?) Tartışmalar, müzakereler yapıldıktan sonra her şey olabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber