Ege İhracatçı Birlikleri Türk cumhuriyetlerine teknik destek verecek

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ar-ge ve inovasyon konularında yürüttüğü projelerle ilgili olarak Orta Asya Türk cumhuriyetlerine teknik destek vermeye hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ar-ge ve inovasyon konularında yürüttüğü projelerle ilgili olarak Orta Asya Türk cumhuriyetlerine teknik destek vermeye hazırlanıyor. Bu amaçla Türk cumhuriyetleri ve akraba toplulukların kamu, üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden 33 kişilik heyetin katıldığı bir işbirliği ve tecrübe aktarımı toplantısı düzenlendi. EİB'nin genel işleyiş yapısının ve projelerin detaylarının aktarıldığı toplantıda, Türkiye ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Moldova ve Kazan-Rusya arasındaki muhtemel işbirliği ve teknik destek konuları değerlendirildi.

Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen birlik binasındaki toplantıda konuşan EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ?Öncelikle Türki cumhuriyetler heyetini birliklerimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Katılımcılarla ihracatçı birliklerinin Türkiye'deki iş destek mekanizmaları arasındaki yerini ve dünyada da pek eşine rastlanmayan sektör odaklı, kümelenme temelli çalışma prensiplerini paylaştık. Bu bilgilerin, Türki cumhuriyetlerdeki iş destek mekanizmalarının çalışma prensiplerine de ışık tutacağını düşünüyoruz." dedi. EİB Ar-Ge Şubesi uzmanlarınca, çeşitli sektörlere yönelik olarak çok sayıda ar-ge ve kurumsal kapasite gelişimi ve kümelenme projeleri yürütüldüğünü belirten Türkmenoğlu, bunların ayrıntılarının heyete anlatıldığını kaydetti: "Sektör ihtiyaçları ve beklentileri çerçevesinde oluşturulan projelerimizin, ortak bazı sıkıntılarımıza cevap verebildiğini gözlemledik. Tüm bunlar, Türki cumhuriyetlerle ortak projelerle işbirliği yapabilme, bilgi ve know-how anlamında güçlü olduğumuz sahalarda işbirliklerimizi arttırma konusunda bizi cesaretlendirdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber