'Doktor Balıklar' turizmin hizmetinde

SİVAS"ın Kangal İlçesi'nin Kavak Köyü'ndeki termal sularda ve derelerde yetişen, başta sedef olmak üzere birçok cilt hastalığına iyi geldiğine inanılan 'Garra fura' cinsi doktor balıklar, yaz nedeniyle Antalya'da turizme hizmet veriyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aqualand Su Parkı'nda özel olarak hazırlanan iki küvette turistlerin el ve ayaklarındaki cilt hastalıklarının tedavisinde görev yapan balıklar, ölü deriyi yiyerek temizliyor. 20, 30 veya 40 dakika süren seanslara özellikle kadın ve çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Seans ücreti ise balıklarla geçirilecek zaman üzerinden hesaplanıyor. 10 ile 20 dolar arası değişen ücreti ödeyen tatilci, doktor balıklara kendilerini teslim ediyor.

Balıkların Antalya'da yaşaması için farklı bir atmosfere ihtiyaç duymadığını kaydeden işletme yetkilileri, "

Antalya sıcak şehir olduğu için balıkları havalandırmalı akvaryumda tutuyoruz" dedi. Akvaryumun başına gelen turistler ayaklarını, içi balıklarla dolu küvete sokup tedavi ettiriyor. Çocukların ve kadın turistlerin yoğun ilgi gösterdiği doktor balıklar, sabah 10.00 ile 18.00 arası mesai yapıyor.

Boyları 3- 4 santimetre olan ve Uzakdoğu'dan ithal edilen 'Garra fura' cinsi doktor balıkların cilt hastalıklarına iyi geldiği, ayaktaki ve ellerdeki ölü deriyi temizleyerek mantar ve sedef gibi hastalıklarını tedavi ettiği düşünülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber