Dünya Sağlık Örgütü'nden soğuk zincir denetimi

Dünya Sağlık Örgütü'nün 22 kişilik ekibi, Bursa Halk Sağlığı Kurumu'nda soğuk zincir (aşı, serum vb gibi biyolojik maddelerin saklanması ve son kullanıcıya dağıtımı) yönetimi incelemesi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekip başkanlığını Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. Ümit Kartoğlu'nun yaptığı heyette ABD'den James Vesper ve Kevin O'Donnell, Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. Hakan Gönendik ile Afrika'dan uzak doğuya, Avrupa'dan Amerika'ya farklı ülkelerden 20 katılımcı yer aldı.

Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, heyetin aşı ve serumların Sağlık Bakanlığı'ndan Bursa'ya nasıl geldiği, kabul edildiği, depolandığı, muhafaza edildiği, sağlık kurumlarına nasıl dağıtıldığı konularında Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Birimi'nden bilgi aldığı bildirildi. Aşıların saklanmasında kullanılan yaklaşık 300 metreküp hacimli 4 soğuk oda ve aşıların dağıtımında kullanılan 10 metreküp hacimli 2 soğuk aracında heyete gösterildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi: ?Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin yaptığı eğitim ziyareti sırasında katılımcılar kurulan muhafaza ve dağıtım sisteminin şimdiye kadar gördükleri en iyi sistem olduğunu belirtmişlerdir. Bu sistemin her yerde kurulduğu takdirde aşı zayiatının en aza ineceği ve aşı güvenliğinin yüzde 100 olacağını belirtmişlerdir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber