Gemerek Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları bekliyor

Sivas'ın Gemerek ilçesinde yapımı 2010 yılında tamamlanan organize sanayi bölgesi, Sivas ve Kayseri'den yatırımcılarını bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bin yüz dönümlük arazi üzerine kurulan ve yaklaşık iki yıl önce tamamlanan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi veren ve iş adamlarını yatırıma davet eden Sivas İl Genel Meclis üyesi Dadaloğlu Karakoyun, organize sanayi bölgesinin Kayseri ve Sivas'a ulaşımın çok rahat olduğunu ve bu illerden yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Karakoyun, ?Gemerek ilçemiz Sivas'a 115 km, Kayseri'ye 80 km uzaklıkta, ayrıca ilçemiz dördüncü teşvik bölgesinde bulunmaktadır. Yapımı tamamlanan organize sanayi bölgemizin beş yüz elli dönümlük alanının altyapısı tamamlanmış ve imara açılmıştır. Ayrıca, 47 adet parsel kullanıma açık hale getirilmiş olup bu alanlar kilit parke ile döşenmiştir. İlçemiz karayolunda merkezi bir konumdadır, ayrıca demir yolu ile de rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır. Biz özellikle imalat sektöründe faaliyet gösteren, teşvikten yararlanmak isteyen firmaları yatırıma davet ediyoruz.? dedi.

Bölgenin, tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu ,son yıllarda et ve süt ürünlerinin yanı sıra yemeklik ve tohumluk patates üretim ile de önplana çıktığını belirten Karakoyun, ?İlçe genelinde tarım ve hayvancılık yaygın şekilde yapılıyor, ancak üreticiden alınan ürün Kayseri veya Sivas'taki firmalara gönderiliyor, bu ürünlerin işlenmesine yönelik kurulacak tesislerle hem üretim maliyeti daha az olacak hem de bölge halkının pazar ihtiyacı karşılanmış olacak. Organize sanayi bölgemiz Gemerek ilçemize ve Yeniçubuk beldemize bağlantı yollarıyla bağlı ve çevre yoluna sadece 4 km uzaklıkta, pazarlama ve nakliye sıkıntısı olmayan, Türkiye'nin her bölgesine kolaylıkla ulaşımın sağlanabildiği bir alanda. Bu güzel olanaklara sahip organize sanayi bölgemizin yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi hem yatırımcılar açısından kazançlı olacak hem de işsizlikle mücadele eden bölge insanımıza büyük bir katkı sağlayacaktır.? diye konuştu.

Karakoyun, özellikle Gemerekli olup başka şehirlerde faaliyet gösteren iş adamlarını ilçeye sahip çıkmaya ve bu bölgeye de yatırım yapmaya beklediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber