Gaziantep'ten kısa kısa

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU) üyeliğine kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, merkezi Fransa'da bulunan IAU'nun 1950'den bu yana dünya çapında yüksek öğretimde kaliteyi arttırmak amacıyla hizmet veren bir kuruluş olduğu bildirildi.

IAU, 120 ülkeden yüksek öğretim kurumları, küresel sorunlar üzerine uluslararası, ulusal ve bölgesel yüksek öğretim birimlerini bir araya getiriyor.

Bu birlik kapsamında, üniversiteler ve yüksek öğretimle alakalı diğer sosyal enstitülere eğitim, araştırma, çeşitli hizmetler yoluyla özgürlük, adalet, insan onurunu ve dayanışma ilkelerini güçlendirerek, uluslararası birliğin sağlanması hedefliyor.

Bu kuruma olan üyeliğin dünya çapında çeşitli üniversitelerle yapılacak öğrenci ve akademisyen değişimi anlaşmalarında kolaylık sağladığı belirtildi.

-Miniklerden karma sergi

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediyeye bağlı Anne Merkezleri'nde eğitim gören anaokulu öğrencileri tarafından yapılan karma resim sergisini açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen açılışa katılan Koçer ve Fadıloğlu, sergiyi gezdi.

Fadıloğlu, sergideki açıklamasında minik tarafından yapılan etkinliği çok beğendiğini belirterek, çocukların birbirinden güzel koreografilerle güzel bir sunum gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Koçer de çocuklar ve gençler için ne yapılsa az olduğunu ve yapılan aktivitenin çok önemli olduğunu belirtti.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Koçer, "Biz Gaziantep'in geleceğini düşünüyorsak, biz Gaziantep'in vizyonunu düşünüyorsak, bu tür eğitim ve aktiviteleri arttırmamız gerek. Çocuklarımızı küçük yaşta alıştırmamız gerek. Onların bu becerilerini ve kabiliyetlerini ortaya çıkartmamız gerek" dedi.

-Seçkin Koleji'ne "Büyük çevre" ödülü

Eko-Okul projesi ile çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimini başarıyla tamamlayan Seçkin Koleji, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından "Büyük çevre" ödülüne layık görüldü.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, uluslararası düzeyde tanınan "Yeşil bayrak" ödülünü kazanan okulun müdürü Mustafa Şenel, Eko-Okul programlarının 23 ülkede uygulandığını bildirdi.

Projenin gençler, çevre bilincini kazandırmak, geliştirmek, sürdürülebilir ve yaşanabilir çevre kapsamında, yaşamın her kesiminde etkili olmayı amaçladığını ifade eden Şenel, şunları kaydetti:

"Çevrenin korunabilmesi için bilinçli genç nesile ve topluma ihtiyaç vardır. Bu nedenle Eko-Okul projesi ayrı bir anlam taşımaktadır. Seçkin Koleji olarak proje kapsamında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, daha temiz ve yaşanabilir çevre anlamına gelen yeşil bayrak ödülünü alarak okulumuzda dalgalandırmayı ve doğal kaynakları koruma bilincini öğrencilerimize etkin rol vererek geliştirmeyi hedef edindik."

-Özel Sanko Okulları'na Orhun Anıtları yapıldı

Özel Sanko Okulları'nda ilk Türkçe metin olma özelliği taşıyan Orhun Anıtları'nın örnekleri yapıldı.

Orijinali ile birebir aynı olan anıtlar öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin katıldığı törenle Sanko Okulları Kurucu Temsilcisi ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu ve Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu tarafından açıldı.

Adil Sani Konukoğlu, bu tarihi mirasın bilinciyle öğrencilerin Türkiye'yi dünya lideri yapacak çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirtti.

Murat Köylüoğlu ise Orhun yazıtlarının ilk Türkçe metin olmasının yanı sıra Türk devlet adamlarının millete hesap vermesi, milletle hesaplaşmasının da örneğini teşkil ettiğini söyledi.

Köylüoğlu, "Türk dilinin ilk yazılı kaynakları olan ve yazı dilinin ilk örneklerini oluşturan Orhun yazıtları, bundan bin yıl öncesinde bile düzenli ve güçlü bir dilimizin varlığını kanıtlamaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber