Manisa'daki silahlı suç örgütü operasyonu

Manisa'da, mart ayında düzenlenen operasyonla ilgili süren soruşturma çerçevesinde, eski Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, savcılıkta ifade verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesut Bayram Laçalar, AA muhabirine açıklamasında, görevdeyken operasyonla ilgili telefon dinlemelerinde isminin de geçmesi dolayısıyla konuyla ilgili bilgisine başvurulmak üzere ifade vermeye çağrıldığını belirtti.

Kendisine gelen tebligatta, "Talimatla ifadesine başvurulması" yazdığını dile getiren Laçalar, şunları anlattı:

"Biz de gittik. Savcı Bey, bize 'Telefon dinlemelerinde isminiz geçtiği için çağrıldınız' dedi. 'Bu konularda ne düşünüyorsunuz' diye sordu. Telefon dinlemelerinde, aşağı yukarı 4-5 yerde ismimiz geçmiş. Biz de malumatımız olan yerde, 'Evet, bilgimiz vardır', olmayan konularda da 'Hayır, bilgimiz yoktur' dedik. Savcı Bey teşekkür etti, ben de teşekkür ettim ve çıktım. Başka bir şey yok. Zaten telefon görüşmelerimizde de ismimiz, bir suç unsuru teşkil edecek şekilde geçmiyor. Bu konuyla ilgili bizim bilgimize başvuruyorlar."

MHP İl Başkanı Tamer Akkal ise Mesut Bayram Laçalar dışında, kendisi, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil'in de ifade vermeye çağrıldığını söyledi.

Akkal, "Konuyu çok net bilmemekle birlikte, bu operasyonda tutuklanan kişilerin yapmış olduğu bazı telefon görüşmelerinde bizim isimlerimiz zikredilmiş. O yüzden de bilgimize başvurulacak. Soruşturma kapsamında savcılık bilgimize başvuracak" diye konuştu.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, mart ayında, "kurdukları silahlı suç örgütüyle ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları" iddia edilen gruba yönelik soruşturma kapsamında aralarında kamu kurumu ile belediye çalışanlarının da bulunduğu 17 kişiyi gözaltına almış, mahkemeye sevk edilen 15 kişiden 5'i tutuklanmıştı.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Emre Umurbilir

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber