YTÜ, 'Yüksek' dedi

Yıldız Teknik Üniversitesi rektör adayı belirleme seçiminde Yıldızlılar, Rektör İsmail Yüksek'i seçti, şimdi gözler YÖK'e çevrildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta aldığı ISO 9001 ile Türkiye'nin ilk ve tek kalite belgeli üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, ?Rektör Adayı Belirleme Seçimi? yapıldı. Son dönemde akademik eğitimden sosyal ve kültürel faaliyetlere, idari hizmetlerden fiziki yapılanmaya kadar büyük atılım içinde olan ve özellikle Üniversite Sanayi işbirliği konusunda sıkça adından söz ettiren Yıldız Teknik Üniversitesi'nin mevcut

Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, seçimlerden açık ara önde çıktı.

Yüksek katılım oranı ile Yıldız Teknik Üniversitesi tarihinde bir ilke imza atılan seçimlerde, yüzde 93,35 katılım sağlanırken, Rektör Yüksek yüzde 80.93 ile Yıldızlıların tercih ettiği isim olarak, YÖK'e birincisıradan aday olarak sunuldu.

Rektör Yüksek, seçimlere katılan tüm öğretim üyelerine teşekkür ederek ? Yüzde 93'lük rekor katılımla demokratik ortama katkılarından dolayı tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, YÖK tarafından bir dönem daha göreve layık görülürsek, hedefimiz olan dünya üniversitesi olmak yolunda başarılar diliyorum? dedi.

YÖK Başkanlığının ilgili esasları uyarınca oy kullanabilecek 781 öğretim üyesinden 729'u oylamaya katıldı. Yapılan oy sayımında geçerli 675 oyun adaylara göre dağılımı şu şekilde oldu;

?Prof.Dr. İsmail Yüksek 590, Prof.Dr. Çetin Taşseven 64, Prof.Dr. Taner Şengör 15, Prof.Dr. Yusuf Ayvaz 1, Prof.Dr. Bedri Gencer 1, Prof.Dr. M. Emin Binpınar 1, Prof.Dr. Göksel Ağargün 1, Prof.Dr. İsmail Teke 1, Prof. Dr. Faruk Yiğit 1.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber