Boğazlıyan'da ilk defa kapalı ameliyatla böbrek taşı alındı

Yozgat'ın Boğazlıyan Devlet Hastanesi'nde Türkiye'de sayılı merkezlerde yapılabilen kapalı ameliyatla, bir hastanın böbreğinden 2 santim büyüklüğündeki taş alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda artan uzman doktor sayısı ve modern ameliyathanesi ile yüzlerce hastaya hizmet eden Boğazlıyan Devlet Hastanesi'nde bir ilk yaşandı. Üroloji uzmanı Opr. Dr. Ünal Öztekin, tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla, İlhan B. adlı bir hastanın sağ üreter taşı, laporaskopik sistemle (kapalı cerrahi) genel anestezi altında çıkarıldı.

Ameliyatı yapan Opr. Dr. Ünal Öztekin, İlhan B. isimli vatandaşın böbrek taşı ağrısıyla polikliniğe müracaat ettiğini söyledi. Dr. Öztekin, hastaya uygulanan tetkiklerden sonra hastada 2 santim büyüklüğünde sağ üreter taşının tespit edildiğini belirterek, "Hastaya kapalı cerrahi sistemiyle genel anestezi ameliyatının tavsiye ederek başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamızın sağlık durumu oldukça iyi." dedi.

Öztekin, böbrek taşı şikâyetiyle hastaneye başvuran hastaların bundan böyle açık ameliyat yerine kapalı ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuşturulmasının planlandığını ifade etti. Öztekin, "Açık ameliyatlarda yara iyileşmesi daha geç olmaktadır. Kapalı yolla yapılan ameliyat yönteminde böbreğin içi görülebildiği için başarı oranları daha yüksek, yara oranı ise çok daha azdır. Bu sebeple hastalarımız daha çabuk iyileşerek ayrılmaktadır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber