Başkan Çakır: Tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyorum

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Miraç gecesi, gönlümüzde bu yönde bir meşale tutuşturarak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin, insani hasletlerimizin hatırlanmasına ve yükselmesine vesile olacaktır.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyorum." dedi.

Çakır, yarın idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Çakır, mesajında, Miraç Kandili'nin, Kadir Gecesi'nden sonra en önemli gece olduğunu belirtti. Hazreti Muhammed'in(SAV) hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği ve yükseliş olarak da anılan Miraç gecesinin Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Çakır, "Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu gecede, yaradılış gayemizi hatırlayarak, insanlığa ve kendimize faydalı olmada yükseliş yarışına girmeliyiz. Dostlukta, kardeşlikte, yardımlaşmada, merhamette, iyilikte yükselmemiz huzurlu ve barış dolu bir dünya oluşmasına büyük katkı sağlayacaktır. İnanıyorum ki, Miraç gecesi, gönlümüzde bu yönde bir meşale tutuşturarak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin, insani hasletlerimizin hatırlanmasına ve yükselmesine vesile olacaktır. Tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ÇALIK VE ŞAHİN'İN MESAJI

AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin de Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Çalık, mesajında, kandil gecelerinin toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği özel geceler olduğunu belirtti.

Milletin asırlardan bu yana heyecan ve coşkuyla kutladığı Miraç Kandili'nin de böylesi gecelerden biri olduğunu ifade eden Çalık, şunları kaydetti: "Miraç, Yüce Rabbimizle buluşma, O'nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu bu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir."

Milletvekili Şahin de yarın gece idrak edilecek kandilin, Hazreti Peygamber'in(SAV) bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesi olduğunu belirtti. Şahin, "Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler, bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah'ın rızası doğrultusunda planlama fırsatı sunar. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan dua kendimizi bulma ve bilmenin, bize 'şah damarımızdan daha yakın olan' Yüce Allah'ın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir."

"BU FIRSATLARI GANİMET BİLEREK LEHİMİZE ÇEVİRMELİYİZ"

Malatya İl Müftüsü Haccı Yusuf Gül, "Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmelidir" dedi. 16 Haziran 2012 Cumartesi gününü pazara bağlayan gecenin Miraç Kandili olarak eda edileceğini anlatan Gül, "İsra ve Miraç mucizesi, Yüce Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini göstermek için Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) bahşettiği manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişi ifade etmektedir. İnsan idrakinin aciz kaldığı bu kutsal yolculuk iki aşamadan meydana gelmektedir. İsra ve Miraç. İsra suresinin ilk ayetinde bu yolculuğun birinci aşaması şöyle anlatılmaktadır; "Hz. Peygamber'in (sav) bu mucizesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, yücelmenin, yükselmenin maddi ve manevi olarak kalkınmanın, gönül ve ruh dünyasının temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğine işaret etmektedir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah'ın emirlerine bağlılık, çalışmak ve O'na boyun eğmekten geçer. O'na boyun eğmek ise; emirlerini yerine getirmek, yasaklarından uzak durmakla mümkündür" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber