Ayvalık'ta orman yangını

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bu akşam saat 22.30 civarında çıkan orman yangınında ilk belirlemelere göre yaklaşık 70 hektarlık zeytinlik ve makilik alan kül oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 02:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük doğal sit alanlarından biri olarak kabul edilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın Pateriçe mevkiinde bu akşam saat 22.30'da başlayan yangının yörede küçükbaş hayvancılık yapan ve içinde çok sayıda koyun ve keçi gibi hayvanların bulunduğu meralarında büyük zarar gördüğü gözlenen yangının, bölgede akşam saatlerinde mangal yapan piknikçilerin mangal ateşini iyi söndürmeden bölgeyi terk etmesinden kaynaklanmış olabileceğinin üzerinde duruluyor. Yangının Akbank Genel Müdürü ve Murahhas üyesi Suzan Sabancı Dinçer'in geçtiğimiz 13 Nisan tarihinde Rahmi Koç, Halis Komili, Ümit-Cem Boyner gibi Türkiye'nin iş dünyasının ileri gelenlerini katıldı görkemli bir açılış yapılan ve çevrecilerle davalık olan Ayışığı Manastır'ının çok yakınında başladığı belirtilen yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle, Paterça'da ki Birinci Köy olarak isimlendirilen bölgedeki meralarla yerleşim yerlerini tehdit ettiği gözlendi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle Birinci Köy mevkiinden Pateriça yarım adasının öteki burnunda olan Yalancı Boğaz mevkiine kadar uzandığı ve bu geniş arazi içerisindeki 700 hektarlık makilik alan ve zeytinliğin kül olduğu belirtiliyor.

Yangına; Ayvalık Belediyesine ait İtfaiye araçları ile Edremit Orman Bölge Müdürlüğü'nün araçları ilk müdahaleyi yaptığı gözlenirken, Edremit, Akçay, Altınoluk, Burhaniye, Havran, Gömeç, Küçükköy, Altınova ve Balıkesir'den gelen itfaiyelerine ait arazöz ve iş makinelerinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi. Yangının etkili olduğu bölgeye yakın olan ve aralarında DYP eski Genel Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un da yazlık konutunun bulunduğu Parlementerle Sitesi'ne doğru yayılabileceğinden endişe eden ekiplerin gerekirse, sitenin boşaltılabileceğini kaydetmesi ise dikkatlerden kaçmıyor.

Ayvalık Kaymakamlığına vekaleten bakan Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ile Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz'ın da, jandarma bölgesindeki yangın mahalline gelerek çalışmaları yerinde izlediği gözlenirken, yangının kontrol altına alınabilmesi için Ayvalık Jandarma Bölük Komutanlığı ile Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yüzlerce vatandaşın aralıksız olarak itfaiye ekiplerine yardımcı oldukları gözleniyor.

Yangın tüm müdahalelere rağmen halen daha kontrol altına alınamadığı ve şiddetli rüzgarın yangın söndürme ekiplerinin işini daha da zorlaştırdığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber