Bursa turizminde 'Arap baharı'

1980'li yıllarda akın akın gelen Arap turistleri 90'lı yıllarda kaybeden Bursa, son 5-6 yıldır süreci tersine döndürmeye başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'nın 1980'li yıllarda turizm açısından Arap dünyası için bir başkent konumunda olduğunu, hatta bazı sokakların Arap mahallesi görüntüsü verdiğini, ancak 1990'lı yıllarda bu hareketliliğin kesildiğini hatırlattı.

Arap turistlerin, Bursa turizmini yıllarca ayakta tutan en önemli unsur olduğunu vurgulayan Akkuş, geçmişteki potansiyeli yakalamak için bu kitleye Bursa'nın kendisini ispat etmesi gerektiğini, bu çerçevede son 5-6 yıldır Orta Doğu'nun 21 Arap ülkesinde ''Bursa destinasyonu''nu anlattıklarını belirtti.

Akkuş, Bursa Valiliği'nin öncülüğünde ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla koordineli çalışma yürütüldüğünü kaydederek, şöyle devam etti:

''Şu anda 5-6 yıldan beri Orta Doğu ile ilgili önemli gelişmeler oldu. Her yıl, bir önceki yıla göre yüzde 10-15 veya 20 artıyor turist sayısı. Bursa'da Arap turizmiyle ilgili artış var. Ülke genelinde belki yüzde 5,7-5,8 ve yahut da yüzde 7 gibi bir turizm gelişmesi oluyorsa, Bursa'da Arap turizmiyle alakalı bir önceki yıla göre yüzde 10'un üzerinde, yüzde 15 veya 20 gibi artış gerçekleştiriyoruz."

Bursa'nın, yeşili, dereleri, şelaleleri, termali ve tarihi özellikleriyle büyük bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Akkuş, kentin 2023 turizm hedefinin Antalya ve İstanbul'un ardından üçüncü sıraya yerleşmek olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber