Erdoğan, Mersin'de 50 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Mersin'de yapımı tamamlanan 50 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partisinin Mersin İl Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen Başbakan Erdoğan, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'ndaki kongrenin açılışında yaptığı konuşmanın ardından, stadyumun önünde kurulan platformda da Mersin ve ilçelerinde yapımı tamamlanan 50 tesisin toplu açılışını yaptı. Açılış öncesinde konuşan Erdoğan, çok coşkulu bir kongreyi gerçekleştirdiklerini şimdi de Mersin'e kazandırdıkları eserlerin resmi açılışını yapacaklarını söyledi. Toplam yatırım bedeli 232 milyon lira olan bu yatırımların Mersin'e hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, ?50 ayrı eser Mersin'imize hayırlı olsun. Bu eserlerin Mersin'imize kazandırılmasında emeği geçen Bakan, Bakanlık mensubu arkadaşlarım, mimarından mühendisine, işçisine, yatırımcı kuruluşlara kadar bütün emeği geçenleri kutluyorum. Bütün bu eserler artık Mersin'inimizle bütünleşiyor? dedi.

Mersin merkez Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli ilçeleri ile Tarsus, Erdemli, Gülnar'daki lise ve pansiyonların açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Erdoğan, ayrıca 7 ilköğretim okulu ve 10 anaokulunun açılışını da yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, ?Mersin Üniversitemiz, yaklaşık 12 milyon liralık yatırımla şehrimize modern bir Tıp Fakültesi binası ile 9,5 milyon liralık yatırımla Mühendislik Fakültesi'ne yeni bir bina kazandırdı. Kredi Yurtlar Kurumumuz da yaklaşık 16,5 milyon liralık bir yatırımla Çiftlik Kampusu'na bin kişilik modern bir öğrenci yurdu inşa etti. Bütün bu eğitim kurumlarını bugün burada sizlerle birlikte açıyoruz? diye konuştu.

2013 Akdeniz Oyunları ile ilgili yatırımların Mersin'de ciddi bir potansiyel oluşturacağına dikkat çeken Erdoğan, açılışını gerçekleştirecekleri diğer tesisler hakkında da bilgi vererek, 50 eserin Mersinlilere hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti milletvekilleri ile birlikte kurdele keserek 50 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber