Dalaman'da iki ayrı orman yangını

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu başlayan iki ayrı orman yangından biri kontrol altına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre; Dalaman'a bağlı Karaağaç köyü Tersakan mevkisindeki ormanlık alanda bu akşam saat 20.30 sıralarında yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Göcek Tüneli'ne yakın bir noktada başlayan yangının görülmesi üzere Dalaman ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kısa sürede yangına müdahale edildi. Yangın söndürme işçileri ve arazözlerle müdahale edilen yangın kontrol altına alınırken; yangında 2 dönüm ormanlık alanın kül olduğu bildirildi.

Karaağaç köyü Tersakan mevkisindeki yangının kontrol altına alındığı dakikalarda yine Dalaman'a bağlı Narlı köyünde ikinci bir orman yangını başladığı ihbarı yapıldı. Akşam saatlerinden itibaren çok bulutlu bir havanın etkili olduğu Dalaman bölgesinde yıldırım düşmesi nedeniyle çıkmış olabileceği tahmin edilen ikinci yangına müdahale edilmesi için ekiplerinin bir bölümü Narlı köyüne sevk edildi.

Çıkan iki ayrı yangına müdahale edildiğini ifade eden Dalaman Orman İşletme Şefi Mehmet Oruç, ?Karaağaç köyündeki ilk yangın tamamen kontrol altına alındı. Bu bölgede 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Narlı köyünde ikinci bir yangın başladığını öğrenince ekiplerimizi buraya sevk ettik. Karaağaç bölgesinde soğutma ve Narlı köyünde ise yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor. Yangınlara 100 yangın söndürme işçisi ve 20 arazöz ile müdahale ediliyor. Yangınların yıldırım düşmesi nedeniyle başladığını tahmin ediyoruz. Gün ağarınca geniş çaplı inceleme yapacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber