Bir yastıkta 40 yılın formülü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURCU ÇALIK

Aile Bakanlığı genç çiftlere tavsiyelerde bulundu: "Aşkın bitmesi boşanma sebebi değil, çok laf âşık usandırır, birbirinize vakit ayırın, jest yapın"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın nişanlı çiftlere Türkiye genelinde vereceği evlilik öncesi eğitimlerin içeriği belli oldu. Üç ana kitaptan oluşan "Evlilik Öncesi Eğitim" setinde Aile Bakanı Fatma Şahin'in de sunuş yazıları bulunuyor. "Evlilikte Yaşam ve İletişim Becerileri" isimli kitapta aşk, evliliğin ilk yıllarında karşılaşılan problemlere ilişkin tavsiyeler yer alıyor. "Evlilik ve Sağlık" kitabındaysa cinsellik ile doğum kontrol yöntemleri anlatılıyor, kürtajın asla bir doğum kontrol yöntemi olmadığı ve aile içi şiddete vurgu yapılıyor. Aile Hukuk Rehberi'nde ise özel hayatın gizliliği, konut dokunulmazlığı, şiddetin cezai yaptırımlarına ler veriliyor. Genç çiftlere verdiği tavsiyelerden bazıları şöyle:

RUTİNE BAĞLAMAYIN: Nişanlılık döneminde yoğun yaşanan aşk, sıradanlaşırsa çiftler sevgilerini yeterince göstermez. Yuvanız tıpkı bir çiçek gibidir, ona özveri göstermelisiniz. Aksi takdirde dünyanın en güzel çiçeği bile solar.

BALAYINDAN DEPRESYONA: Düğün, balayı gibi heyecanlı ve stresli bir yaşantıdan sonra kendinizi depresif, tükenmiş hissetmeniz normal. Telaşa kapılmayın, geçici olduğunu unutmayın.

AŞKIMIZ BİTTİ, BOŞANALIM MI?: Günümüzde çiftler aşk duygusunu çabucak bitirmekte ve bunu boşanma sebebi görmekte. Aşkın bitmesi, özellikle çocuk varsa boşanmak için yeterli değil.

ÇOK LAF AŞIK USANDIRIR: Tartışmalarda konunun özünden sapmak, lafı uzatmak çatışmayı arttırır. Onun yerine, yüzünüzdeki gülümsemeyi bozmayın, şikâyetinizi kısaca açıklayın. Suçlamayın.

EVLİLER DAHA SAĞLIKLI: Evlilerin, evli olmayanlara göre kalp krizinden ölme, karaciğer sirozuna yakalanma, intihar teşebbüsü oranları daha düşük. Ortalama yaşam süreleri daha uzun ve maddi durumları daha iyidir.

VAKİT AYIRIN:Fedakâr olun. Eşinize her gün "seni seviyorum, önemsiyorum" deyin. Her gün en az 10 dakikayı baş başa geçirin. Çıplak ayakla kumda yürüyün, film izleyin, dostça sohbet edin, güneşin doğuşunu batışını izleyin, maça gitmesine izin verin.

KISKANÇLIK: Kıskançlık, normal olmayan ve sağlıksız bir duygudur. Gerçek sevgide, güven, hoşgörü, karşındakinin ihtiyaçlarına hassasiyet ve denge vardır.

KAYINVALİDE BASKISI: Mutlu evliliği engelleyen faktörlerden biri de, kayınvalide, kayınpeder, görümce gibi dış çevre baskısıdır. Dengeleri iyi kurmalısınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber