Şefaatli Meslek Yüksek Okulu protokolü imzalandı

Yozgat Bozok Üniversitesi'ne bağlı olarak Şefaatli ilçesine yapılması planlanan meslek yüksekokulu binasının protokolü, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile hayırsever iş adamı Dr. Turgay Erkılıç tarafından imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmzalanan protokole göre, Şefaatli Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği koordinasyonunda meslek yüksekokul binası, öğrenci yurdu ve lojman inşaatının yapımı taahhüt edildi. Bozok Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulacak meslek yüksekokulunun inşaatının yapımına ilişkin protokolün imza törenine Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, Şefaatli Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazlı İbiş ve Genel Sekreter Levent Şimşek katıldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat'ın Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çayıralan, Sorgun, Sarıkaya, Yerköy, ve Yenifakılı'dan sonra Şefaatli ilçesinin de yüksekokula kavuştuğunu söyledi. Uçar, "Yükseköğretim hizmetlerinin yurt satına yaygınlaştırıldığı gibi şimdi de il merkezlerinde bulunan üniversitelerde bu tür çalışmalar var. Bu hizmetlerin ilçelere yaygınlaştırılması gibi bir irade, talepler ve çalışmalar söz konusu. Biz de üniversite olarak Yozgat'ın 13 ilçesine imkanı bulunan, gerekli şartları yerine getiren ilçelere yüksekokul yaptırılması için çalışıyoruz. Şefaatli ilçemiz de bunlardan bir tanesi, öğrencilerimizin ve eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için gerekli şartları sağladıklarına emin olduktan sonra bugün itibari ile protokolümüzü imzaladık. Şefaatli ilçemizin gelişmesine çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz hem Şefaatli ilçemize, hem üniversitemize hem de memleketimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Hayırsever iş adamımıza ve katkısı bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Yüksekokulun yapımına önemli katkıda bulunacak olan Dr. Turgay Erkılıç da ilçeye yüksekokul yapılacak olmasının kendisimi çok mutlu ettiğini söyledi. Erkılıç, "Bugün çok mutlu ve gururluyum. Allah, bana doğduğum, büyüdüğüm topraklarıma Şefaatli ilçesine hizmet etme gibi güzel bir yatırımı nasip etti. İnşallah bu projelerin devamı gelir. Yüksekokulumuz, Şefaatli'ye ve üniversitemize hayırlı ve uğurlu olsun." temennisinde bulundu.

Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ise en güzel yatırımın insana olan yatırım olduğunu belirterek, "Şefaatli ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinin en büyük projesi olarak gördüğüm yüksekokulumuz, ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. Rektörümüze, alakasından dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şefaatli Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazlı İbiş de dernek olarak ilçeye yapılacak yüksekokul için güzel bir birliktelik sağlandığını, bu beraberliği yüksekokul açılıncaya kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber