ÖİB: Türk Telekomünikasyon'un devir süreci Bakanlar Kurulu'nun onayı ile başlatılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin hisse satış ve devir sürecinin Bakanlar Kurulu'nun onayı ile başlatılacağı bildirildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan yazılı açıklamada, Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin özelleştirilmesine ilişkin birtakım eksik bilgi ve yanlış anlamalara dayalı olarak bazı tartışmaların gündeme geldiği kaydedildi.

Açıklamada, Türk Telekomünikasyon İhale Komisyonu'nun dün aldığı karar ile ihalede birinci ve ikinci sırada yer alan teklif sahiplerinin Rekabet Kurumu'na bildirilmesine, Rekabet Kurulu'nun izni alındıktan sonra ihale sonuçlarının Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulmasına, birinci sırada yer alan teklif sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesinden sonra sözleşme imzalanmasına, aksi halde geçici teminatın irat kaydedilerek, ikinci sırada yer alan teklif sahibi ile sözleşme imzalanmasına karar verildiği de belirtildi.

Hisse satış ve devir sürecinin Bakanlar Kurulu'nun onayı ile başlatılacağı da açıklamada vurgulandı. Açıklamada, son günlerde kamuoyunda tartışılan peşin ve vadeli ödeme seçeneklerinin ihale sonuçlarına etkisi ve 3. nesil frekans imtiyazının bedelsiz verilmesi açısından yapılan yorum ve değerlendirmelerin tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklandığının düşünüldüğü kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Diğer taraftan 3. nesil frekans imtiyazının bedelsiz verilmesine ilişkin olarak yapılan yorumlar da hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İhalede teklifler alınmadan önce Türk Telekomünikasyon Kurulu tarafından onaylanarak ÖİB'ye iletilen ve tüm teklif sahiplerinin tekliflerini hazırlamaları için esas teşkil edecek 'imtiyaz sözleşmesi' taslağının ihalenin hemen öncesinde veya ihaleden sonra değiştirilmesi söz konusu değildir.

Telekomünikasyon Kurulu tarafından ihaleden önce onaylanan ve tüm teklif sahiplerine teklifler alınmadan önce iletilen 'imtiyaz sözleşmesi' üzerinde hiçbir değişiklik yapılmaksızın görüşü alınmak üzere, ihale sonuçlarının Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasından sonra Danıştay'a gönderilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber