Eskişehir'de 'Okul Polisi Projesi' tuttu, suç oranı yüzde 20 azaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 15:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir'de uygulanan Okul Polisi Projesi sayesinde 3 dönemde okullarda meydana gelen olay sayılarında yüzde 20 oranında azalma görüldü. Projede, okulların çevresinde bulunan mekanların sıkı denetimi sayesinde çocukların kötü alışkanlık kazanmalarının da önüne geçildi. Okul idarecilerinin ve emniyetin koordineli çalışmasının başarıyı getirdiğini belirten Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, ?Özellikle geçen yılın 2'nci dönemi ile bu senenin 2'nci dönemi ile baktığımızda yüzde 20'lik bir okullarımızda olaylarda bir düşüş var.? dedi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Okul Polisi Projesi, 3 eğitim dönemi içerisinde başarı grafiğini yükseltti. Bu bağlamda oluşturulan 13 okul irtibat timi ve 20 ekip ile okulları denetleyen emniyet güçleri, suç oranlarında ciddi başarı sağladı. Okullarda meydana gelen suç olaylarında yüzde 20'lik bir düşüş kaydedildi. Ayrıca yapılan rehberlik çalışmaları sayesinde 26 çocuğun da okula devamlılığı sağlandı.

Okullarda meydana gelen olaylarda geçmiş yıllara göre ciddi bir azalma olduğunu söyleyen Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, ?Özellikle geçen yılın 2'nci dönemi ile bu senenin 2'nci dönemi ile baktığımızda yüzde 20'lik bir bir düşüş var.? dedi. Kuru, meydana gelen her olayın da kayıt altına alındığını ifade etti. Okulların çevresinde bulunan internet kafe, 17 kahvehane ve tekel bayilerin dönem boyunca sıkı denetlendiğini vurgulayan Kuru, ?Bu süre içerisinde bu mekanlar 931 defa denetlenmiştir. Bunlardan 131 internet kafe 448 defa denetlenmiş. Bunlardan 71 işyeri hakkında da işlem yapılmıştır.? dedi.

Okul polisliği projesi sayesinde Milli Eğitim yetkilileri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler ile iyi bir ilişki kurduklarını belirten Kuru, ?Onun da neticelerini alıyoruz. Ben bundan dolayı hem okul müdürlerimize hem de bu görevi yürüten okul irtibat polislerimize teşekkür etmek istiyorum.? şeklinde konuştu.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise projenin başarıya ulaşmasında koordineli çalışmanın yattığını kaydetti. ?Öncelikle okul yönetici arkadaşlarımızın bu polis arkadaşlarımızla iyi diyalog içerisinde işi götürmelerinde büyük bir başarı var. Onlar her zaman bize destek veriyorlar.? diyen Ayata, bu sayede suç oranlarında büyük bir düşüş meydana geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber