Muş'ta 1.672 Öğretmene ihtiyaç var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Milli Eğitim Müdürü Yaşar Sarıyar, il genelinde bin 672 öğretemen açığının olduğunu ve ağustos ayında yapılacak atamalarla bu açığın büyük ölçede giderileceğini söyledi.

İHA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmen açığı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Yaşar Sarıyar, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda öğretmen açığının büyük oranda giderileceği konusunda bilgi edindiklerini aktardı.

İl genelinde 4 bin 151 norm kadronun bulunduğunu ve mevcut öğretmen sayısının 2 bin 479 olduğunu belirten Sarıyar, "Bu yıl içerisinde 350 öğretmenimizin tayini çıkmış ve 198 öğretmenimizde özür beyan ederek tayin almışlardır. Buna karşılık Rotasyonla ilimize gelen öğretmen sayısı 131 ve özür gurubu ile gelen öğretmen sayımızda 149'dur. Şu anda bin 672 öğretmen açığımız bulunmaktadır" dedi. Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamamaların ardından eylül ayındaki atamalarla birlikte il genelinde öğretmen açığının en asgari seviyeye ineceğini vurgulayan Yaşar Sarıyar, "Bin 300 civarında öğretmen ataması yapılırsa bizim öğretmen eksiğimiz kalmaz. Norm kadromuza göre boşluk kalıyor ama biz müdürlük olarak düzenli bir şekilde dağıtım yaparak eksiği giderebiliriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber