Şehit Astsubay Gümüş, son yolculuğuna damatlığıyla uğurlandı

Terör örgütü PKK'nın dün Hakkari'deki karakol baskınlarında şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş (26) Konya'nın Ilgın ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Temmuz'da evlilik hazırlığı yapan ve düğün davetiyelerini de yakınlarına dağıtmış olan şehidin damatlığı tabutunun üzerine konuldu. Bu sırada şehit yakınları göz yaşlarına boğuldu. Duygulu anların yaşandığı baba evinde, kimi şehit yakınları fenalaşınca hastaye kaldırıldı.

Evlilik hazırlıkları yaparken ve Doğu görevinin son gününde terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Gümüş'ün cenazesinde Baba Metin, anne Hürriyet, abla Esra (27), kız kardeş Ebrar (13) ile erkek kardeşi Ahmet (13) göz yaşlarıyla şehit kardeşlerini son yolculuğuna uğurladı. Cenazeye katılan şehidin nişanlısı Havva Şenyurt da göz yaşlarını tutamazken, şehit annesi çocuklarıyla birlikte Havva'yı da ellerinden tutarak teselli etti.

Cenazeye; Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekillerinden Mustafa Kabakçı, İlhan Yerlikaya, Faruk Bal da katıldı.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Gümüş'ün cenaze namazı öncesinde ellerinde Türk bayraklarıyla Çukur Camii'ne gelen bir grup, ?Askere uzanan eller kırılsın, şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganlar attı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Gümüş, tekbirlerle son yolculuğuna uğurlanarak Ilgın Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber