Vali Mutlu: Vatandaşı darp olayına karışan 5 polis açığa alındı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih'te bir vatandaşa şiddet uygulayan polis memurları hakkında hemen soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Mutlu, yapılan ilk soruşturmada olaya karıştıkları belirlenen 5 polisin açığa alındığını belirtti.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Fatih'te polis memurlarının eşi ve çocukları önünde bir vatandaşa şiddet uyguladığını gösteren video görüntüleriyle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yaşanan olayın herkesi üzdüğünü dile getiren Mutlu, ?Fatih ilçemizde gece yarısı ileri bir saatte aldığım bilgiye göre ilk etapta bir kimlik kontrolü yapma amacıyla oluşan daha sonra da tartışmayla büyüyen ve bir vatandaşımızı kontrol etmek için uyguladıkları aşırı gücün sonucunda hepimizi üzen bir takım görüntüler yansıdı. Tabii emniyet teşkilatımız İstanbul'da 40 bin personeliyle canıyla, kanıyla İstanbul'a hizmet etmek bu hizmetini yaparken hukuk içersinde güvenlik hizmetlerini verebilmek için gayret sarfediyor. Öncelikle emniyet teşkilatımızın bu noktadaki duruşunu paylaşmak ve bu gayretlerinden dolayı onlara teşekkür etmek istiyorum.? dedi.

Yaşanan olayda vatandaşa şiddet uygulayan polis memurlarının hadlerini aştıklarını belirten Mutlu şunları söyledi: ?Ama maalesef bu olayda olduğu gibi haddi aşan, aşırı şiddete vatandaşımızı maruz bırakan ve elindeki yetkiyi güç kullanma yetkisini bu şekilde aşırı bir şekilde uygulamış olan memurlarla ilgili de hiçbir zaman tavizsiz bir duruşumuz var. Derhal bunla ilgili disiplin soruşturmasını başlattık ve ilk belirlemiş olduğumuz olaya karışan ve bu olayda ilgili vatandaşımızı darp eden ve yetkilerini aşırı kullanan, şiddet tatbik eden personelle ilgili 5 açığa alma işlemi yaptık. Soruşturmalarımız tamamlayacağız. Üzücü bir olay. Çok enderde olsa kabul etmemiz mümkün değil. Görev yapılırken görevin bu şekilde ifrata kaçılarak yapılmasını hiçbir şekilde tavizimiz yok. Bu konuda idare olarak, emniyet olarak duruşumuz çok net, bunu herkes biliyor. Bu konuda süratli disiplin soruşturmasını yaparak başlattık. Haklarında yapılacak disiplin soruşturması sonucunda hangi ceza gerekiyorsa yasalar çerçevesinde tatbik edeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber