Başkan Yalı'dan, sebze ve meyvecilere şifre uyarısı

Adana Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Mesut Yalı, meyve ve sebze alım satımı yapan esnafların, 30 Hazirana kadar ?bildirimci şifresi' almasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Mesut Yalı, Sebze ve Meyve Yeterli Arz ve Talep Derinliğinde Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 15. ve 16. maddelerine dayanılarak hazırlanan tebliğe göre, sınai üretimde kullanmak üzere mal satın alan sanayiciler, ihraç etmek üzere mal satın alan ihracatçılar, ilgili mevzuat çerçevesinde mal ithal eden ithalatçılar, üretici örgütleri, komisyoncular, tüccarlar, üreticiden temin ettiği malları, tüketiciye satan market, manav, pazarcı ve diğer perakendeciler, üreticiden temin ettiği malları münhasıran kendi tüketiminde kullanan lokanta, otel, yemekhane, hastane ve yurt gibi kuruluşların ?bildirimci şifresi'ni alması gerektiğini belirtti.

Başkan Yalı, şifre almak isteyen sebze ve meyveci esnafı ile ilgili kişilerin, vergi levhası, vergi mükellefi olduklarına dair belge, bağlı olduğu oda kaydı ve oda tarafından doldurulacak kayıt bildirim formu ile Adana Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nden 30 Hazirana kadar şifrelerini almalarının menfaatlerine olacağını kaydetti. Yalı, ilgili kişilerin, bildirimci şifresi almadıklarının tespiti halinde ağır para cezaları alabileceklerini de hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber