Emekli öğretmenin kaya tuzu merakı ustalığa dönüştü

Çankırı'da emekli bir öğretmen kaya tuzu merakı ustalığa dönüştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliliğin ardından zaman zaman kaya tuzundan süs ürünleri tasarlayan emekli öğretmen Mustafa Çağlar, ürettiği tuzdan sabun ile sağlık sektörüne girmeyi planlıyor. Çağlar, kaya tuzundan imal ettiği ürünleri yurt dışına da ihraç etmeyi planlıyor.

Kristal kaya tuzunu torna tezgahında işleyen dünyadaki ilk ve tek firma olduklarını aktaran Çağlar, ürünlerini sağlık amacıyla ürettiklerini, hobi olarak yaptığı işi ustalığa dönüştürdüğünü söylüyor.

Ürettiği ürünlerde hiçbir kimyasal madde bulunmadığını anlatan Çağlar, ?Biz süs ürünleri üretmiyoruz, tam aksine sağlığa faydalı ürünler tasarlıyoruz. Hedef kitlemiz arasında öncelikli olarak astım, bronşit ve migren hastaları var. Bizim ürünlerimiz yüzde 100 doğal ürünlerdir. Biz sadece tuzun fiziği ile oynuyoruz, üzerine boyama, yazı gibi işlemeler yapmıyoruz. Hatta bunu talepler doğrultusunda bile yapmıyoruz? diye konuştu.

Emekli olduktan sonra kaya tuzu işine merak sardığını belirten Çağlar, süs eşyaları ile başladığı işte, çeşitli mutfak gereçleri ve kültürel çalışmaların yanında sağlık sektöründe de iddialı olduklarını söyledi.

2011 yılında Japonya'da meydana gelen deprem sonrasında nükleer santrallerin patladığını ve radyasyonun insanlar üzerinde yarattığı sağlık sorununu çözmek için Japon hükümetinin halka tuz dağıttığını ifade eden Çağlar, ?Japon Hükümeti radyasyonun verdiği sağlık sorunlarını çözebilmek için halkına tuz dağıttı ve tuzları vücutlarına sürmesini istedi. Ben de bu bilgilerden yola çıkarak kristal kaya tuzundan sabun üretmeye karar verdim? ifadelerini kullandı.

Kristal kaya tuzunun vücuda çeşitli faydaları olduğunu kaydeden Çağlar, ?Bizim ürettiğimiz tuzdan sabun, öncelikli olarak deriyi besliyor. Kabuklaşma, yara, kaşıntı, egzama rahatsızlıklarına iyi geliyor. Ayrıca içerisinde kil olduğundan dolayı kötü enerjiyi dışarı atıyor ve insanı rahatlatıyor? dedi.

Sektördeki firmaların yalnızca doğal görünümlü kaya tuzu lambaları yapabildiklerini söyleyen Çağlar, ?Biz stres topu, stres yumurtası, mutfak eşyaları, mumluk, ayak tuzu gibi birçok proje gerçekleştirdik. Bunları dünyada yapan tek firmayız. Merakım ustalığa dönüştü diyebilirim. Sektörümde yapamayacağım hiçbir şey. Yeni hedefimiz astım hastası bebekler için astım karyolası yapmak? şeklinde konuştu.

Çankırı ile özdeşleşmiş çalışmalar için de uğraşlar verdiğini aktaran Çağlar, şöyle konuştu

?Çankırı'nın kızı ve tuzu meşhurdur. Çankırı Belediyesi Kadın İstihdam Merkezi'ndeki hanımlar tarafından yöresel kız şablonu yapılmıştı. Çankırı'da tuz yapan arkadaşlarımız da var, ama ben bir değişiklik yapmak istedim. Çankırı'nın kızı ve tuzunu bir şablonda birleştirdim. O meşhur lafı, uygulamaya koydum?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber