Dağdibi Köyü Sulama Göleti tamamlandı

Bursa'nın Keles ilçesinde 14 yıl önce temeli atılan Dağdibi Köyü Sulama Göleti tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Baraklı, Pınarcık, Dağdibi, Epçeler, Büyük Deliller, Küçük Deliller köylerine hizmet vermek için yapımına 1998 yılında başlanan ancak 2009 yılına kadar sadece yüzde 25′lik kısmı yapılan gölet, son 3 yıldaki yoğun çalışmalarla bitirildi. Göletin faaliyet girebilmesi için arazilere su taşıyacak kanalların yapılması yapım işi kaldı.

Suya kavuşacak olmanın heyecanını yaşayan köylüler, ?Sulu tarıma geçilmesiyle yetiştirdiğimiz mahsullerin cinsleri değişecek, verim artacak, daha fazla gelir elde edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Dağdibi köyü muhtarı Ali Gökalp, ?Ben muhtarlığa 2009 yılı mart ayında başladım. O tarihte sulama göletimizin yüzde 25′lik kısmı tamamlanmıştı. 1998 yılında yapımına başlanan gölet inşaatının 11 yılda 25′i yapılırken, kalan kısmının da 33 yılda tamamlanacağını tahmin ediyordum. Düşüncelerimi ilgili mercilere anlattım. Fakat son 3 yılda yapılanlar beni ve bütün köyleri yanılttı. Gölet inşaatı 3 yıl içinde bitirildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber