Yıkılan işhanı yerine ne yapılacağı tartışması sürüyor

Kars'ta yakın zamanda yıkılan Atatürk iş hanının yerine ne yapılacağı ile ilgili tartışma devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Merkez Faik Bey Caddesi üzerinde bulunan işhanı, 9 yıllık yıkım süreci sonunda nisan ayında yıkıldı. Kars Valisi Ahmet Kara, iş hanından boşalan alana ne yapılacağı konusunda işadamlarına, ?Kars'ın en güzel ve en kalabalık caddesi olan Faik Bey Caddesi üzerindeki bu alana güzel projesi olan yatırımcıları bekliyoruz." demişti. Vatandaşlar ise alanın yeşil alan, kültür merkezi veya AVM olarak kullanılabileceğini belirtiyor.

Petrol istasyonu işletmecisi Adnan Bayrak, yıkım sonrası birçok insanla görüştüğünü ve bu insanların alanın havuzlu kamelyalı yeşil alan olarak değerlendirilmesi fikrini ön plana çıkardıklarını söyledi. Bayrak, ?Bu alanın altına iki kat otopark gömülmeli, şehrin park sorunu çözülmeli ve üstü yeşil alan olarak değerlendirilmeli. Böylece şehrin nefes alması sağlanabilir.? dedi.

Faik Bey Caddesi'nde eczacılık yapan Sebahattin Gül, Kars'ta işyeri kiralarının çok yüksek olduğunu söyledi. Esnafın mağdur olduğunu, kira fiyatlarının ürünlere yansıması ile vatandaşın pahalı ürün aldığını belirtti. Gül, ?Şehrimizde büyük firmalar dahi aşırı kiralardan iş yerlerini kapattılar. Vatandaşlarımız kirayı karşılamak için ürün fiyatını ister istemez yüksek tutan esnafımızdan alışverişi kesip Erzurum'a gidiyor. Biz kiracı esnaf olarak alanın AVM olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Erzurum'daki AVM'nin bir benzeri neden Bakü ? Tiflis ? Kars demir yolu güzergahında bulunan ve binlerce turistin geçiş noktası olan şehrimizde olmasın. Bu AVM ile yapılacak onlarca işyeri ister istemez kira fiyatlarını aşağı çekecek, bu da Kars'ımıza birçok yönden olumlu yansıyacaktır.? değerlendirmesinde bulundu.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Başkanı Sultan Murat Dereci de işadamları olarak alana yapılacak çalışmayı önemsediklerini belirterek, ?Kars'ın geleceğini çok iyi görmekteyiz. Bu bağlamda alana AVM yapılması şehirleşmemizde önemli yanı sıra bizler bu alana çok amaçlı bir kültür merkezinin yapılmasını da uygun görüyoruz. Artık Kars'ımız BTK ve lojistik merkez ile Doğu'nun değil Kafkasların marka kenti olma yolunda ilerlemektedir.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber