Cezaevinde diploma ve sertifa sahibi oldular

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlüler diploma ve sertifika sahibi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevi bahçesinde yapılan törende konuşan Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan, ceza infaz kurumlarında hükümlü eğitimine, sosyal yaşam biçimlerine ve tahliye sonrasında uyum sorunu yaşamamaları için çeşitli rehabilite programlarının yapıldığını söyledi. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi yaptıklarını anlatan Aslan, işbirliği sonucunda hükümlülere yönelik eğitim ve öğretim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra mesleki eğitim ile kültür kursları düzenlediklerini kaydetti.

Kurslarda başarılı olan 185 mahkumun belge almaya hak kazandığını ifade eden Aslan, elde ettikleri başarıdan dolayı mahkumları tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından hükümlüler, diploma ve belgelerini Halk Eğitim Müdürü Recep Kozan, F Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Demirtaş, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Çelik ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan'dan aldı.

Diploma ve belgelerin verilmesinden sonra eğlence programına geçildi. Çalınan oyun havalarıyla kendilerini sahneye atan hükümlüler dolasıya eğlendi. Hükümlülerin sevincine Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan da ortak oldu. Sahneye çıkan müdür, mahkumlarla birlikte çifte telli oynadı.

2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumlara yönelik, Bilgisayar Operatörlüğü, Arıcılık, Kalorifer Ateşçiliği, Meslek İngilizce, Türkçe, Matematik, Dil ve Anlatımı, Edebiyat kursları açıldı.

Açılan kursları başarı ile tamamlayan 185 mahkumdan Ahmet Lofçalı Açık Lise, Volkan Dinler, İmam Hasan Akay, Abdüssamet Kangerci Açık İlköğretim Diploması aldı. Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun iki hükümlüsü ise örgün eğitim kapsamında üniversite okuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber