Erzincan'da 6 parkın inşası tamamlandı

Erzincan Belediyesi, 'Kişi Başına 25 Metrekare Yeşil Alan' sloganı ile başladığı yeşil alan çalışmalarında son iki ay içerisinde 6 adet yeni parkı daha hizmete sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hizmete sunulan 6 yeni park ile birlikte son 3 yılda şehir merkezinde hizmete sunulan park sayısı 76'ya ulaştı. Yeşil alan miktarındaki artış ise 400 bin metrekareyi aştı.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, konu hakkında yaptığı açıklamada, mahalle aralarında ve şehrin geneline yayılmış durumda 76 adet aktif yeşil alanın hizmete sunulmuş olması sebebi ile kişi başına yeşil alan miktarında 5 metrekarelik bir artış sağlandığını belirtti. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz çevre duyarlılığı yüksek bir belediyeyiz. Dev yeşil alan projeleri ürettik. Atıl durumda kullanıma kapalı bir kent ormanımız vardı. Burayı ıslah ederek her hafta sonu piknikçilerin akınına uğrayan kentin hemen kıyısında 500 bin metrekarelik bir yeşil alanı hemşehrilerimizin kullanımına sunduk. Vasgirt Deresi Islah çalışmaları sonrasında ortaya çıkacak 500 bin metrekarelik alan için ayrı bir proje üreterek orta vadede burayı bir prestij merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu iki projenin ilimize yeşil alan katkısı yaklaşık 1 milyon metrekarelik. Üstelik her iki proje de şehir içerisinde."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber