Kaçırılan öğretmen ve askerin kurtarılması için operasyonlar sürüyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Buzlupınar mevkiinde, dün akşam saatlerinde 1'i emekli 2 köy korucusunu yaralayan, 2 öğretmen ve 1 askeri kaçıran terör örgütü PKK'lılara yönelik havadan ve karadan operasyonlar devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, köy korucuları Hikmet Kandemir ve Hüsamettin Kandemir'i yaralayan ve çatışmadan sonra aynı güzergah üzerindeki bir aracı durdurarak kimlik kontrolü yaptıktan sonra askerden izne dönen, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi nüfusuna kayıtlı Vahdettin Kaya ve Van merkezde bulunan Vali Adnan Darendereli İlköğretim Okulun'da görevli Sınıf Öğretmeni Ömer Sürücü ile yine Van'ın Özalp ilçesine bağlı Sağmalı Beldesi İlköğretim Okulu'nda görevli Sınıf Öğretmeni Mehmet Örk'ü kaçıran terör örgütü PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

Ayrıca, dün Buzlupınar mevkiinde yaşanan çatışmada yaralanan biri emekli iki köy korucusunun tedavileri Bitlis Devlet Hastanesi'nde sürerken, koruculardan Hikmet Kandemir'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, operasyon bölgesine Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı'ndan da çok sayıda asker sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber