GAP İlleri Tekvando Şampiyonası Siirt'te

GAP illeri tevando şampiyonası Siirt'te başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 Eylül Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın açılışı amacıyla düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, sportif faaliyetlerin; ülkeler, bölgeler ve iller arasında kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirdiği gibi insanları kaynaştıran, birleştiren ve yakınlaştıran önemli sosyal faaliyetler olduğunu söyledi.

Siirt'te de ulusal, bölgesel ve yerel müsabakaların yapılmasını önemsediklerini belirten Çolak, "İlimizin tanıtımına katkı sunacak olan bu organizasyonun Siirt'e verilmesinden dolayı Tekvando Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Siirt'te sporun daha da yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla altyapı sorunları aşılıyor. Hükümetimiz tarafından aktarılan kaynaklarla spor alanında önemli yatırımları bir bir hayata geçirerek gençlerimizi spor faaliyetleriyle buluşturuyoruz" dedi.

Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin ise sporun insan hayatındaki öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğunu ve herkesin spora sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Olimpiyatlara bu bölgeden sporcuların gittiğini kaydeden Şahin, "Siirt'te bir sporcumuz dünya şampiyonluğunu, Van'da bir sporcumuz Avrupa şampiyonluğunu almış. Olimpiyatlara bu bölgeden sporcularımız gidiyor. Bölgedeki çocukları spora kanalize edeceğiz. Artan bir ilgi ve başarı vardır." dedi

Şampiyonaya Diyarbakır, Batman, Şırnak, Mardin, Van, Tunceli, Elazığ, Malatya, Hakkari, Şanlıurfa, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Siirt ve Bitlis'ten sporcular katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber