Bakan Kılıç, Amasya'da Kapalı Spor Salonu Temeli Attı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 2 bin 500 kişilik seyirci kapasiteli kapalı spor salonunu temel atma töreni için Amasya'ya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ?On sene önce Türkiye'nin bırakın spor tesisleri yapmayı maalesef emekli maaşlarını bile ödeyecek parayı bulmaya takati yoktu. Bugün gelinen noktada Türkiye genelinde 385 tane spor, 182 tane de yurt projesi yürütüyoruz. Topladığınız zaman 2012 yatırım envanterimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 567 tane inşaat işi var. Genç kardeşlerimiz bunlar yetecek mi diyecek, elbette ki yetmeyecek ama şunu bilmenizi isterim ki tüm yurtta olduğu gibi Amasya'mızda da kapalı yüzme havuzunun yapımına başlıyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili olduğu halde gençleri yüzme bilmeyen bir ülkemiz var. 75 milyon nüfusumuz olmasına rağmen dünya çapında bir tane bile yüzücümüz bile yok. İşte bu durumu yeniden tersine çevirmek üzere bu adımları sizlerle birlikte atıyoruz.? dedi.

?GENÇLER NELER OLUP BİTTİĞİNE SİZLERİN DİKKAT ETMESİ LAZIM?

Tören yerindeki geçlere de tavsiyelerde bulunan Kılıç, ?Bir ülke iyi yönetildiği zaman neler olabiliyor neler yapılabiliyor ve bir ülke iyi yönetilmediği zaman, israf edildiği zaman neler kaybediliyor, hangi değerlerimiz yitiriliyor bütün bunlara sizlerin odaklanması lazım. On yıldır hizmetlerimizle Türkiye'nin dört bir tarafını kuşatmaya, insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye atılan temeller ve bitirilen tesislerle insanlarımızın moral kat sayısını yükseltmeye gayret ediyoruz. Bu makamlar bize emanettir, eğer sizlerde iyi okuyup iyi yetişirseniz, kendinizi geleceğe sağlam bir şekilde hazırlarsanız, bütün bu makamlar çok yakın bir gelecekte size teslim edilecektir. Geceleri gündüzlere katıp çalışmak yerine, gündüzleri gecelere katıp uyuyarak, raftaki kitapları bile alıp okuma zahmetine katlanmadan o hayalini kurduğumuz büyük ve güçlü Türkiye'yi gerçekleştiremeyiz.? İfadelerini kullandı.

?TÜRKİYE, GEÇEN HAFTA IMF'YE 5 MİLYAR DOLAR KREDİ VERDİ?

Ülkemizin Başbakan'ı Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Türkiye'nin üç ayrı ilini ziyaret etti, Pazar günü yurt dışına çıkarak ülkemizin yönetimine daha büyük katkılar sağlamak üzere Güney Amerika'da üç ayrı ülkeyi ziyaret etti ve bu sürekli böyle devam edecek. Yani biz size çalışın derken kendimiz istirahate çekilmiyoruz. Çok çalışanların Türkiye'si ile çok uyuyanların Türkiye'si arasındaki fark, on yıl önceki ile şimdiki Türkiye'si arasındaki farktan çok rahat anlaşılabilecektir.

On yıl önce hükümeti devir aldığımızda Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 23,5 milyar dolar borcu vardı, bu günün Türkiye'si geçen hafta IMF'ye 5 milyar dolar kredi verdi. Çok şükür borçlarımızı ödedik ve üstüne borç para verdik.

?ÇOK OKUMALIYIZ?

Yedi yıl önce Akdeniz Oyunlarının Yunanistan'a verildiğini hatırlatan Kılıç,?Yunanistan beş yıl süreyle çivi dahi çakamadı, sonra ekonomisi bozulduğu için Akdeniz Oyunlarını iade etti ve oyunları Türkiye aldı. Ege Denizi'nde savaş olmaz, çünkü bu kadar güçlü ekonomisi sağlam yönetimi istikrarlı siyaseti kuvvetli bir ülkenin karşısına dikilecek güç bulmak kolay değildir. O zaman ne yapacağız gençler, işimize bakacağız, çok çalışacağız, geceleri gündüzlerimize katacağız, çok okuyacağız. Hâkim olmadığınız bir dilde ne eğitimizi tamamlayabilirsiniz, ne geleceğinizi kurabilirsiniz nede bilimsel bilgiye ulaşabilirsiniz.? şeklinde konuştu.

Daha sonra İl müftüsü İsmail İpek tarafından yapılan dualar eşliğinde Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber