Devlete, 1 trilyonluk 'bar cinayeti' davası

Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da geçen yıl gittiği bir barda esrarengiz şekilde öldürülen Barış Dönmez adlı gencin ailesi, devlet hakkında rekor tazminat talebinde bulundu. Dönmez Ailesi, İçişleri Bakanlığı'nı mahkemeye verdi. Aile, çocuklarının ölümünden devleti sorumlu tutarak, İçişleri Bakanlığı aleyhine 1 trilyon liralık tazminat davası açtı. Ailenin dava dilekçesinde, "Devlet eğer toplumun huzur ve güvenliğini tam olarak sağlamış olsaydı, biricik oğlumuz Barış Dönmez şimdi yaşıyor olacaktı" ifadesine yer verildi. İstanbul'da önümüzdeki günlerde duruşmasına devam edilecek olan dava için, İçişleri Bakanlığı avukatları savunma hazırlıyor.

Vahşice öldürüldü

Ayla ve Zeki Dönmez çiftinin tek çocuğu olan Barış Dönmez, geçen yıl Bilgi Üniversitesi'ni bitirir bitirmez askerlik kararı aldırdı. Askere gitmeden bir kaç gün önce 14 Nisan 2004 günü kız arkadaşı ile birlikte "Akademi 14" adlı bara eğlenmeye giden Barış, boğazı kesilerek öldürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan ANAP Milletvekili adayı Osman Biberoğlu'nun oğlu İbrahim Biberoğlu tutuklandı. Cinayet masası, Barış Dönmez'in kavgalı olduğu herhangi birinin olup olmadığını araştırdı.

Ömer Sarar, İbrahim Biberoğlu ve Yavuz Erişkin adlı 3 gencin, olaydan 2 ay önce bir barda Barış Dönmez ve arkadaşı Canberk Tonguç'la "kız meselesi" yüzünden tartıştıklarını tespit etti. Söz konusu 3 gencin de olay gecesi Akademi 14'te olduğu ortaya çıktı. İsmi gizli tutulan iki görgü tanığı da olayın faili olarak üç gencin adını verdi. Olaydan sonra ifadelerine başvurulan barın sorumlu müdürleri Deniz D. ile Serkan K.'nın aralarında bulunduğu 7 kişi, daha sonra serbest bırakıldı. Biberoğlu'nun, Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamasına devam ediliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber