Belediye Başkanı 5 katlı belediye binasını lise çevirdi

Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu, Çayırkent Beldesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Aha, 5 katlı belediye binasını liseye çevirdi. Eğitim seferberliğine katkıda bulunmak istediğini vurgulayan Aha, " Her şeyi devletimizden beklememeliyiz" dedi.

Ordu'nun Korgan İlçesi'ne bağlı Çayırkent Belediye Başkanı Halil İbrahim Aha, belediyeyi derme çatma bir binaya taşıyarak 5 katlı belediye binasını liseye çevirdi.

Bu kararının nedenini "Herkesin eğitim için seferber olduğu bir dönemde bizde karınca kararınca bir şeyler yapalım dedik" şeklindeki sözlerle açıklayan Aha'nın, birinci hedefi, kız öğrencilerin okula devamını sağlamak.

Sırada öğrenci yurdu var

Bir vatandaşın bağışladığı araziyi kız yurduna dönüştürmek için de çalışan başkan Aha, "Gelin Ordulu'lar olarak küçük küçük bağışlarla güzel bir öğrenci yurdu yaptıralım" çağrısında bulundu. Aha sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kampanyamıza Medyum Mehmet Memiş Hoca ile İstanbul Korganlılar Dernek Başkanı Bedir Silmez öncülük ediyor. Herşeyi devletten beklemek çok yanlış. Hayırsever işadamı sanatçı siyasetçi dernek ve sivil toplum örgütlerinin katkılarını bekliyoruz."

Ziraat Bankası'nın Korgan Şube'sinde bir yardım hesabı açtıklarını ifade eden Çayırkent Belediye Başkanı Halil İbrahim Aha, bağış yapmak isteyenlerin Ziraat Bankası Korgan Şubesi'ndeki 43402176-5001 numaralı hesaba para yardımında bulunabileceklerini ifade etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber