Tasarımı 'atölye'de öğreniyorlar

Zaman Gazetesi'nin düzenlediği +1T Gazete Tasarım Günleri'nin 5. gününde genç tasarımcılar atölyede buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarımla ilgili teorik bilgilerini uygulama fırsatı bulan gençlerin heyecanlı olduğu gözlendi.

Zaman Gazetesi ana binasında düzenlenen +1T Gazete Tasarım Günleri, atölye çalışmasıyla devam ediyor.

Dört gün boyunca ünlü gazeteci ve tasarımcılarla bir araya gelen öğrenciler, çeşitli gazete ve dergiden kestikleri kupürlerle ?Tasarım' adlı gazetenin birinci sayfasını tasarladı.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül İzer önderliğinde gerçekleştirilen atölye çalışmasında bir birinden ilginç sonuçlar çıktı. Ayşegül İzer, ?Bağımsız düşünebilen, farkındalık düzeyi yüksek gazete tasarımcıları yetiştirmek arzusundayız. Burda tasarım arzusunu oluşturmuş bulunuyoruz. Farklı üniversitelerden gelen gençler 3 saat içinde şahane tasarımlar yaptı.? dedi.

Gazete Tasarım Günleri'ne katıldığı için mutlu olduğunu söyleyen İlknur Saygut adlı öğrenci de, ?Tasarım yaparken daha çok doğa fotoğraflarına ve tarihsel ögelere dikkat ettim. En son olarak da tasarımımı kuş figürleriyle süsledim. Dört gün boyunca hocalarımızın bize öğrettiklerini tasarımıma yansıtmaya çalıştım.? şeklinde duygularını ifade etti.

Atölye çalışmaları çerçevesinde, öğrencilerin kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri birinci sayfa tasarımı tercih edildi. Kolaj tekniğiyle kesip yapıştırarak dizayn edilen sayfalarda, katılımcının kompozisyonu, rengi, fotoğrafı ve tipografiyi elleriyle dokuyarak hissetmesi ve çözümlemesi hedeflendi. Üç oturum şeklinde yapılan atölye çalışmasına Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 400 öğrenci katıldı. Bugün sabah saatlerinde başlayan atölye çalışmaları, jüri üyelerinin birinciyi belirlenmesiyle saat 19.00 son bulacak. Ayrıca, atölye çalışmalarında ilk 10'a girenlerin çalışmaları seminerin kapanış günü sergilenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber