Memurlardan yataklı eylem:: Hiç kimse 'Bu çalışanlar yatarak para kazanıyor' diyemez

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haber-Sen, Telekom'un özelleştirilmesinin iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Sendika üyeleri burada protesto için yanlarında getirdikleri yatağa yatarak, "Hiç kimse 'Bu çalışanlar yatarak para kazanıyor' diyemez" diye tepkilerini dile getirdi.
Ankara Bölge İdare Mahkemesi önünde toplanan yaklaşık 80 kişilik grup, "Telekom bizimdir bizim kalacak", "Telekom'u satanı biz de satarız", "Direne direne kazanacağız" diye slogan attı. Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal, Telekom'un özelleştirilmemesi için hukuki yollara başvuracaklarını ifade ederek, "Böyle bir kurumu, ülkenin teknolojik devini, IMF ve Dünya Bankası'na geçmiş iktidardan beri verilmiş taahhütler üzerine 1 peşin 5 taksit batan geminin malları mantığıyla satılmasını protesto ediyoruz" dedi. Daha sonra sendika üyesi bir kişi yanlarında getirdikleri yatağı yere sererek, "Hiç kimse bu çalışan yatarak para kazanıyor diyemez" diye tepkisini dile getirdi.

Yapılan açıklamanın ardından Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal ile yönetim kurulu üyeleri yanlarında getirdikleri dilekçeyi Bölge İdare Mahkemesi'ne verdi. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber