'Sonsuz Nurla Yolculuk Sınavı' sonuçlandı, 15 kişi umreye gidiyor

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödüllü 'Sonsuz Nurla Yolculuk Sınavı' sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER), Samsun Diyanet Mensupları Derneği (SADİMDER) ve Beyaz İnci Kadın Derneği işbirliği ve NT Kitap Kırtasiye Samsun Mağazası sponsorluğunda düzenlenen hediyeli Sonsuz Nurla Yolculuk Sınavı sonuçlandı.

Canik Kültür Merkezi (CKM)'nde düzenlenen bir programla ödül alanlara hediyeleri takdim edildi. Yarışma sonucu dereceye giren 15 kişi umre seyahati, 12 tablet bilgisayar, 13 netbook bilgisayar, 15 bisiklet, 17 fotoğraf makinası, 3 iPhone, 22 MP4 player ve 22 kişiye de 8 GB flash disk ile ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Dr. Reşit Haylamaz, insanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz'in (sas) örnek hayatının iyi bilinerek tatbik edilmesi gerektiğini belirtti.

Peygamberimiz'in (sas) hayatında kimseye karşı kin, nefret ve düşmanlık bulunmadığını dile getiren Dr. Haylamaz, ?O'nun (sas) hayatına kastetmek için yanına kadar sokulan 9'a yakın kiralık katiller mevcut. Efendimiz'in (sas) canına kastetmek için gelenler O'nun (sas) yanında hayat buluyordu.? dedi.

Peygamberimiz'in (sas) örnek hayatının dünyanın her köşesindeki insana anlatılması gerektiğinin altını çizen Dr. Haylamaz, ?O'nun (sas) arkadaşları olan sahabe-i kiram bunu yaptı. O dönemde yaşayan sahabenin yüzde 90'ı Mekke ve Medine dışında hayatını kaybetmiştir. Allah ve Rasulünü (sas) anlatmak için Çin'e kadar her ülkeye yayılmıştı.? şeklinde konuştu. Düzenlenen yarışmada dereceye girenleri de kutlayan Dr. Haylamaz, bu dünyada alınan ödüllerin yanında en büyük mükafatın da öbür alemde alınacağına dikkat çekti.

Samsun Diyanet Mensupları Derneği (SADİMDER) Hami Yılmaz da düzenledikleri yarışmaya, Samsun genelinden 18 bin 150 kişinin katıldığını belirtti. Yılmaz, ?Bu yarışmada mutlaka birileri dereceyi elde edecekti. Ancak bizi sevindiren, katılımcıların büyük çoğunluğunun yüksek puanlara ulaşması.? diyerek, yarışmanın amacına ulaştığını söyledi. Yılmaz, umre ödülünü elde eden kimselerin kararlaştırılacak bir tarihte umreye gönderileceğini dile getirdi.

Sınav soruları, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 5 ciltten oluşan ve içeriği 'İnsanlığın son rehberi Peygamber Eefendimiz (sas)'in hayatının, aklın ve gönlün ışığında gözyaşlarının sıcaklığında resmedilişi' şeklinde açıklanan Sonsuz Nur adlı eserinden derlendi.

"İYİLİK YARIŞINDA KAYBEDEN OLMAZ"

Yarışmada, umre seyahati kazanan İbrahim Astan, ?Gazetede yarışma ilanını gördüm ve yarışmaya katılmaya karar verdim. İlk iş olarak Sonsuz Nur kitabının tüm ciltlerini satın aldım ve internetten başvurumu yaptım. Sonsuz Nur kitabını okurken önemli yerleri not ettim ve çok disiplinli çalıştım. Ailem, benim yarışmaya girmeme çok sevindi ve her konuda maddi, manevi olarak bana destek oldu. Yarışmayı kazanınca çok mutlu oldum. Beni en çok sevindiren Peygamberimiz'in (sas) hayatını okuyarak umre seyahati kazanmamdır. Bu yarışta birinci, ikinci, beşinci olmak önemli değil. Peygamberimiz'in (sas) hayatını iyi öğrenmek önemli, beni mutlu eden bu. Bu yarışmada ben değil herkes kazandı. İyilik yarışında kaybeden olmaz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber