SAMGİAD Başkanı Özden: Samsun firmaları işletmecilikte çağın gerisinde

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Levent Özden, ülke ölçeğinde ilk 500 ve ikinci 500'e giren önemli firmalardan gurur duyduklarını, ancak kurumsal işletmecilikte birçok işletmenin çağın gerisinde olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehrin markası haline gelen firmalar yanında, ciddi potansiyelleri ve güçleri olan birçok şirketin, profesyonel işletmecilik anlamında zayıf kaldığını ifade eden Özden, ?İşletmelerimiz, insan kaynakları yönetimi ve stratejik yönetim gibi konularda çağın gerisinde. Profesyonel iş dünyasında, firmaları büyük başarılara götüren ve başlı başına üniversitelerde ihtisas alanı olarak çalışılan insan kaynakları yönetimi konusunda biz Samsun firmalarını çok yeterli görmüyoruz. Samsun'da 50 kişinin üzerinde personeli olan ilk 100 firmanın 10 tanesinde bile insan kaynakları departmanı ve uzmanı olmadığını biliyoruz.? dedi.

Makro ekonomik göstergelerle ilgili bugünden yarına Samsun ölçeğinde bir şeylerin değişmesinin mümkün olmadığını ifade eden SAMGİAD Başkanı Özden, ?Büyümenin genelden özele ya da yukarıdan aşağıya değil, tabandan tavana yani mikrodan makroya doğru olması gerekiyor. Önce kendi mahallemizi, bakkalımızı, esnafımızı ve işletmelerimizi doğru yapılandırıp büyüteceğiz ki ilçelerimiz ve illerimiz böyle büyüyebilsin. İşletmelerimiz, iş adamlarımız ve onların çatı kuruluşları olan odalar ve dernekler, temel eksikliklerini çok iyi belirlemeli ve bu konularda çok daha aktif çalışmalar yapmalıdır.? açıklamasında bulundu.

SAMGİAD olarak, kendi üyelerinin kişisel, kurumsal ve sektörel olarak gelişmesi için büyük eğitim, proje ve faaliyetler planladıklarını söyleyen Özden, Samsun ölçeğinde yapılacak çalışmalara da bütün güçleriyle destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber