25 Haziran 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 25 Haziran 2012 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, saat 11.00'de Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten tarafından Tarabya Köşkü'nde bilgi arz edilecek. Gül, saat 18.00'de Moldova Cumhurbaşkanı Nicole Timofti ile Tarabya Köşkü'nde görüşecek, ardından saat 21.00'de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek.

- Bakanlar Kurulu, saat 12.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 10.00'da "Vizesiz Avrupa Konferansı"na katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 10.00'da "Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" ve "Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları Hakkında Tebliğ" ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 09.30'da Adana Tufanbeyli linyit kömür sahasında kurulacak 600 MW kapasiteli termik santral yapımı rödovans sözleşmesi imza sözleşmesine katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, saat 09.00'da İstanbul Kongre Merkezi'nde Uluslararası ''Inspre Kongresi''nin açış konuşmasını yapacak

Siyasi Partilerin faaliyetleri

- AKP Ankara İl Başkanlığı 4. Olağan kongresi öncesi, İl Başkanı Murat Alparslan, saat 14.00'de kongreyle ilgili yapılan hazırlıkları ve kongre sürecini basın mensuplarına anlatacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığında CHP heyeti saat 11.00'de THY Genel Yönetim Binası'nda, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile işten çıkarılan 305 THY çalışanının durumunu görüşecek

- AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, partisinin Konya il başkanlığında saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- BDP İstanbul İl Başkanlığı, saat 11.00'de Taksim Hıll Otel'de KCK davalarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, saat 11.00'de basın açıklaması yapacak

- TOBB / DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 12.00'de Four Seasons Otel'de ABD Başkanı Obama'nın Ticaret Özel Temsilcisi Ron Kirk, ABD Ticaret Bakan Vekili Rebecca Blank ve ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone aralarında bulunduğu bir heyet ile yemekte bir araya gelecek

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.00'da İstanbul Kongre Merkezi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'INSPIRE AB Mekansal Bilgi Alt Yapısı konferansına katılacak, saat 12.00'de Four Seasons Otel'de Kürsel Ekonomik İlişkiler Toplantısına katılacak

- Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 15. Devlet Fotoğraf Yarışması ödülleri, saat 18.00'de Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü'ndeki törenle sahiplerini bulacak.

-İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, saat 15.30'da İran Elçiliğinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), saat 14.00'de TOKİ ve Yenimahalle belediyesi tarafından, Macun Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen 1. Etap 253 konutun konut alma ve konut belirleme kuraları çekilecek.

- Birleşmiş Milletler bünyesinde Kore Savaşı'na katılan Türk Tugayı'nın iştirak yıldönümü, saat 10.30'da Kore Anıtı'nda yapılacak.

Spor

- 25 Haziran -5 Temmuz 2012 Londra Olimpiyatları'na katılacak son 5 takımın belirleneceği Kadınlar Basketbol Olimpiyat Elemeleri'nin ev sahipliğini Türkiye yapacak.

25 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında 12 takımın katılımı ile gerçekleştirilecek eleme maçlarına Ankara Spor Salonu ev sahipliği yapacak ve elemelere katılan takımlar içinden beşi 28 Temmuz-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Londra'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmeye hak kazanacak. Olimpiyat Elemelerine Türkiye, Arjantin, Kanada, Hırvatistan, Porto Riko, Mozambik, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Japonya, Kore, Mali ve Yeni Zelanda takımları katılacak ve son 5 takım içinde yer alabilmek için

mücadele edecek.

Londra Olimpiyatları'nda şimdiden yer almaya hak kazanan takımlar ise; Angola, Avustralya, Brezilya, Çin, Büyük Britanya, Rusya ve ABD.

- Olimpiyat Elemeleri'nde bugün saat 19:00'da Türkiye -Porto Riko karşılaşacak.

- Gruplarda Hırvatistan-Mozambik, 14:30

-Yeni Zelanda-Çek Cumhuriyeti 16:45

-Mali-Kanada maçları yapılacak. 21.15)

- FIFA U20 Dünya Kupası Logo Lansmanı bugün İstanbul'da yapılacak.

FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan FIFA U20 Dünya Kupası 2013 yılının Haziran ve Temmuz aylarında Türkiye'de düzenlenecek. Turnuvanın logosu ve maç takvimi bugün düzenlenecek lansman ile kamuoyuna tanıtılacak. Saat 12:00'de Çırağan Sarayı TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, FIFA U20 Dünya Kupası turnuva direktörü Inaki Alvarez ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar katılacak.

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'na Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon ev sahipliği yapacak.

-Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Samet Aybaba, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katılacağı basın önünde imza töreni bugün düzenlenecek. Saat 13:00

- UEFA ve Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Kuraları çekilecek. Nyon-Saat 13:00

- Atletizm Milli takımımız Avrupa Atletizm Şampiyonası için bugün (Helsinki) Finlandiya'ya gidecek.

-18 Haziran 10 Temmuz Serbest Güreş Milli Takımımız ise Olimpiyat hazırlıklarına Erzurum'da kamp yaparak hazırlanıyor.

-17-Haziran 08 Temmuz Greko-Romen Güreş Milli Takımımız çalışmalarını Bolu/Aladağ'da sürdürüyor.

- Fenerbahçe Kulübü ile Medical Park Sağlık Grubu arasında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 14:00'te sponsorluk anlaşması imzalanacak.

-Transfer çalışmaları takip edilecek.


25 Haziran 2012 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten tarafından Tarabya Köşkü'nde bilgi arz edilecek. Moldova Cumhurbaşkanı Nicole Timofti ile Tarabya Köşkü'nde görüşecek olan Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu da Tarabya Köşkü'nde kabul edecek. (11.00/18.00/21.00)

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara'da toplanacak. (12.00)

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Suriye gündemiyle Lüksemburg'da toplanacak.

Suriye'nin Türk jetinin düşürmesinin ardından gelişmeler takip ediliyor.

Mardin'in Derik ilçesinde polis aracına düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Yasin Kaya için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlenecek. Şehidin cenazesi, törenden sonra Ankara'ya oradan da memleketi Kırşehir'e gönderilecek. (09.30)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, sağlık turizmi, bilişim, film ve eğitim sektörlerini kapsayan ?Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları Hakkında Tebliğ' konusunda basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'da düzenlenen ?Vizesiz Avrupa Konferansı'na katılacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adana Tufanbeyli Linyit Kömür Sahasında kurulacak termik santral yapımı sözleşmesi imza törenine katılacak. (09.30)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Uluslararası Inspre Kongresi'nin açılışına katılacak. (09.15)

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin talimatı üzerine, terör örgütü KCK/PKK soruşturması kapsamında, Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi'nde, terörle mücadele ekipleri tarafından arama yapılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından Türk edebiyatının büyük ustası Ahmet Hamdi Tanpınar anısına düzenlenen ?Makale Yarışması'nda dereceye girenler Sümbüllü Bahçe Konağı'nda yapılacak basın toplantısıyla açıklanacak.(13.00)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Kudüs'te görüşecek.

SPOR

FIFA U20 Dünya Kupası logosu, Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu'ndaki lansman ile kamuoyuna tanıtılacak. (12.00)

Beşiktaş Kulübü, yeni teknik direktörü için Samet Aybaba BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde imza töreni düzenleyecek. (13.00)

Fenerbahçe Kulübü ile Medical Park Hastaneler Grubu arasındaki sponsorluk anlaşmasının basın toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirilecek. (14.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber