Kırkpınar'a Deva-i Misk'li davet

Edirneli bir şekerlemeci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için güreşseverleri Deva-i Misk'le davet etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 651'.si yapılacak olan güreşler için sayılı günler kaldı. Değişik kategorilerde yüzlerce güreşçinin mücadele ettiği er meydanına binlerce güreş tutkunu katılıyor.

Yağlı güreşler öncesinde Arzlanzade Şekerleme sahibi Arif Meriç, güreşseverleri Osmanlı'nın geleneksel tatlılarından biri olan Deva-i Misk ile davet etti. Şekerlemeci davetini mini bir tiyatro oyunu ile Selimiye Camii meydanında yaptı.

Dönemin Osmanlı esnafının kıyafetini giyen Arslanzade, iki yeniçeri askeri ile birlikte meydanda Mimar Sinan'ı karşıladı. Mimar Sinan'dan geleneksel tatlı ile ilgili övgü dolu sözler alan Meriç, ünlü mimarın huzurunda geleneksel tatlıyı hazırladı.

Tatlının hammaddesini ve yapılışını anlatan Meriç, büyük ustayı büyük bir saygı ile uğurladı. Arslanzade Sahibi Arif Meriç, bu yıl yapılacak 651. tarihi Kırpınar Yağlı Güreşleri için herkese Deva-i Misk'le davette bulunduğunu söyledi.

Bu davet üzerine gelenlere geleneksel tatlının ikram edileceğini belirten Meriç, bunun için herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini kaydetti.

651 yıldan bu yana bu tatlının kazanda yapılmaya devam ettiğini aktaran Meriç, gelenlerin de gidenlerin de bu tatlıyı tatmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber