Pilot Ertan'ın babası: Benim hissi davranışımla ülkemin savaşa girmesini istemem

Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağındaki pilotlardan Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan, ?Türkiye'nin benim hissi davranışımla savaşa girmesini istemem. Devlet adamlarımız hangi kararı verirse seve seve dediklerini yaparız.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası sularda Suriye tarafından düşürülen Türkiye'ye ait askeri keşif uçağının pilotu Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın ailesi arama kurtarma çalışmalarını ümitle takip ediyor. Yakınları aileleri yalnız bırakmazken, gelecek güzel haberler bekleniyor. Acısına rağmen metanetle gelişmeleri izleyen baba Ali Ertan, hissiyatının Türkiye'yi savaşa sürüklemesini istemediğini belirtiyor.

Öğretmen baba Ali Ertan, yaptığı açıklamada, ülkeye faydalı bir evlat yetiştirmenin gururunu yaşadığını kaydetti. Ertan, ?Oğlumla gurur duyuyorum. 50 çocuğum olsa, okumalarını, başarılı olmasını ve pilot olmalarını isterim. Ben oğluma okula ilk gönderdiğim gündün bu yana ?oğlum senin yapacağın ülkene, milletine, bayrağına hizmet etmektir' diye söyledim. Bir Gökhan gider bin tane Gökhan gelir. Benim ülkemdeki insanların huzuru için oğlumun bir katkısı olmuşsa ne mutlu bana.? diye konuştu. ?Uçak düştü' haberiyle birlikte toplumun her kesiminden kendilerine destek geldiğini aktaran Ertan, ?Malatya'nın tüm milletvekillerine, tüm kamu kurum yöneticilerine, askeri yetkililere tüm destek veren herkese teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz aradı ve durumla ilgili bize bilgi verdi. Başbakanımız ve siyasi partiler konuya bizden fazla düşünüyor. Bir araya gelip durumu görüşüyorlar.? şeklinde konuştu.

Türkiye'nin hiçbir şekilde zarar görmesini istemediğini vurgulayan Ertan, ?Ben, ülkemin ufak tefek şeylerle, benim hissi davranışlarımla savaşa girmesini istemem. En güzel kararı onlar verecektir. Ne karar verirlerse bende onların yanında olurum. Ben de seve seve onların dediklerini yaparım. Ama ülkenin zarar görmesini hiçbir zaman istemem. İnsanların acı çekmesini, vatanın bütünlüğünün zarar görmesini, bayrağımın inmesini istemem.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber