Muğla'dan Kosova'ya 2 bin liralık ilaç yardımı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Belediyesi'nin katkılarıyla kampanya çerçevesinde toplanan ilaçlar, Kosova Cumhuriyeti Mamuşa Belediyesi Hastanesi'ne teslim edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Muğla Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu, Anadolu İzcilik Federasyonu ve Konacık Belediyesi işbirliğiyle Kosova'daki ilaç ve tıbbi malzeme eksikliğine istinaden başlatılan ?Kullanmadığımız İlaçlar Kosova'ya? adlı kampanyası kapsamında toplanan yaklaşık 2 bin lira tutarındaki ilaç, Mamuşa'da törenle yetkililere teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, geçen yıl Kosova için başlattıkları kitap toplama kampanyasında 19 bin kitaplı bir kütüphane kurduklarını anlattı. Başkan Tosun, ?Yapmış olduğumuz ziyaretlerde, Kosovalı kardeşlerimizin ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği duyduklarını tespit etmiştik. Bu nedenle yarımadada Konacık Belediyesi olarak bir ilaç kampanyası düzenledik ve topladığımız ilaçları Kosova'ya getirdik. Bizler Türkiye'deki vatandaşlar, belediyeler, belediye başkanları ve yöneticiler olarak burayla ilgilenmeye ve buradaki soydaşlarımızla bağlarımızı tekrar sağlamlaştırmaya gayret sarf etmeliyiz. Bizleri buradaki soydaşlarımızla buluşmamızı sağlayan ilaç toplama kampanyasına destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu arada Başkan Mehmet Tosun ve beraberindekiler, Kosova Prizren'de düzenlenen 10. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali'ne de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber