Ebso 'Çevre Ödülleri' sahiplerini buldu

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 2011 yılı "Çevre Ödülleri" sahiplerini buldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EBSO Sanayiciler Kulubü'nde düzenlenen törende, çevre dalında ödüle hak kazanan sanayi kuruluşlarına altın, Gümüş ve bronz ödülleri verildi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, törende yaptığı konuşmada, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için çevreye duyarlı olduklarını söyledi.

Çevrenin tüm insanları yakından ilgilendirdiğini belirten Yorgancılar, 11 yıldır düzenledikleri törende ödül almaya hak kazanan firmaların EBSO'nun fahri üyeleri ve çalışanları ile öğretim üyeleri tarafından oluşan bir komite tarafından belirlendiğini dile getirdi.

EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki ise dünyada çevre konusundaki en büyük sıkıntılardan birinin elektronik atıklar olduğunu söyledi. Elektrik ve elektronik sektöründe hızlı gelişmeyle birlikte üretilen bir ürünün kısa sürede demode olduğunu belirten Tiryaki, "Elektronik sektöründeki hızlı gelişimle birlikte hızla biriken atık, çevre açısından gelecekte en önemli sorun olarak görünüyor" dedi.

Konuşmaların ardından Çevre Ödülü Kategorisinde üç firmaya altın, Çevre Uygulama kategorisinde üç firmaya Gümüş, Tema Ödülü dalında ise bir firmaya bronz plaketleri verildi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Senem Yazıcı

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber