Eskişehir'de çöken binanın kaçak yıkım olduğu ortaya çıktı

Eskişehir'de akşam saatlerinde meydana gelen olayda kaçak yıkım yapılan bina gürültüyle çöktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 02:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binanın 15 Haziran'da sağlıksız yıkım nedeniyle mühürlendiği öğrenilirken, bina sahiplerinin kaçak olarak binanın arka kısmında yıkıma devam ettiklerini bildirildi. Diğer yandan, binanın arka kısmında iş makineleri ve kamyonların olması da dikkat çekti.

Eskişehir'in Tepebaşı İlçesi İsmet İnönü 2 Caddesi Tepebaşı Belediyesi mevkii'nde bulunan eski un fabrikası kaçak yıkım yapıldığı sırada çöktü. Ana caddenin üzerine doğru büyük bir bir gürültüyle göçen binadan, yoldan geçen içi dolu bir minibüs ve bir araç son anda kurtuldu. Olay yerinden geçen bisikletli bir vatandaşta enkazın altından son anda kurtulmayı başardı.

Binanın altında herhangi bir vatandaşın kaldığı şüphesiyle arama kurtarma ekipleri çalışmalara başladı. Ekipler, zaman zaman çalışmalara durdurarak ses dinlemesi yaptı.

Yıkılan binanın 15 Haziran'da sağlıksız yıkım gerekçesi nedeniyle mühürlendiğini söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, mesai saatinin dışında bina sahiplerinin işe devam ettiğini kaydetti. ?Keşke bu tip bir şey yapmasalardı. Sağlıklı yıkıma geçselerdi. Bu sıkıntılar olmayacaktı.? diyen Ataç, olayın sevindiren tarafının herhangi bir can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi. Ataç konuşmalarına şöyle devam etti: ?Vatandaşın belediyen kurallarına uyması çok önemli. Buna uymadıkları takdirde böyle olumsuzluklar çıkıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber