Savunma Bakanı'na sivil özel kalem

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sivilleşme yolunda önemli bir adım attı. Yılmaz, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndaki yeni makamında görev alacak özel kalem müdürünü sivil seçti.

Yılmaz, Sivas'tan tanığı Halim Gündoğdu'yu özel kalem olarak atadı. Hükümet, çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında önemli değişikliklere gitmişti. İsmet Yılmaz'a kendisine bağlı 9 sivil atama yetkisi tanınmıştı. Bakan Yılmaz, 1 özel kalem müdürü, 1 basın ve halkla ilişkiler müşaviri ile 7 bakanlık müşaviri atama yetkisine sahip. Yılmaz, bu kadroların bir kısmını doldurdu. Milli Savunma Bakanlığı'nda bu görevleri daha önce askerler yürütüyordu.

Yılmaz'ın, yeni inşa edilen Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndaki makamında özel kalem müdürü olarak Halim Gündoğdu oturacak. Bakan Yılmaz, özellikle salı günleri kabullerini Müsteşarlık'taki makamında yapıyor. Seçim bölgesinden gelen misafirler de burada ağırlanıyor. Yılmaz'ın bu makama Gündoğdu'yu atayarak, hem bir sivili görevlendirip önemli bir adım attığı hem de siyasi görüşmelerinde özel kalem olarak askeri karıştırmayarak, orduya jest yaptığı kaydediliyor. Yılmaz'ın Savunma Bakanlığı'ndaki makamında ise özel kalem müdürlüğü görevini albay rütbesinde bir Silahlı Kuvvetler mensubu yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber