Mamak Belediyesi'nden mezarlıklara bakım

Mamak Belediyesi, Ortaköy ve Kayaş mezarlıkları başta olmak üzere 21 mezarlıkta geniş bir çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, Ortaköy ve Kayaş mezarlığında istinat duvarı, mezarlık içi yol çalışması ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini ve defin işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmeleri için mezarlıklarda yoğun bir çalışma başlatan belediye, Ortaköy ve Kayaş mezarlığı başta olmak üzere sırayla Durali Alıç, Eski Bayındır, Eski Kıbrıs, Kutludüğün, Gökçeyurt, Lalahan, Küçük Kayaş, Kızılcaköy, Köstence, Yenibayındır, Yukarı İmrahor, Kusunlar, Mutlu, Tepecik, Türközü ve Üreğil mahallelerinde bulunan 21 mezarlığı bakıma tabi tutuyor. Ortaköy mezarlığında mezarlık içi yol çalışmasıyla birlikte mezarlık etrafını saran ve yıkılan istinat duvarlarını yeniden yapan Mamak Belediyesi ekipleri, mezarlığa 1300 metre istinat duvarı yaptı. Kayaş mezarlığında da çevre duvarı çalışması devam ediyor. Belediye ayrıca mezarlıklarda aydınlatma, çeşme, kamelyalar, banklar, yürüme yolları ve mezarlık giriş kapılarının yapım çalışmalarını da sürdürüyor.

Vatandaşların mezarlıkları temiz ve huzur veren haliyle ziyaret edeceklerini söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Belediye olarak hayatta olan vatandaşlarımız kadar, ölülerimize de değer veriyoruz. Yıllar önce yapılmış Mamak'ta ki 21 mezarlığımızda, daha temiz ve huzur veren görünüm sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mezarlıklar her zaman temiz ve düzenli olması gereken yerlerdir. Her gün yüzlerce insanımızın ziyaret ettiği mezarlıklarda yürüyüş yollarından tutun da aydınlatmalara kadar bütün detayların yapımı hızla devam ediyor. Mezarlıklarda kuruyan otları, dikenleri, atılan çöp ve katı atıkları temizliyoruz. Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahatlıkla geçirmeleri ve daha temiz ve huzurlu bir ortama kavuşmaları için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber